Hozzávalók
- 2 - 3 db cukkini
- olívaolaj
- 1 csomag mozzarella
A ricottakrémhez
- 500 g ricotta
- 1 db citrom héja
- 30 g parmezán
- frissen reszelt szerecsendió
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma lezúzva
A bolognaihoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál zellerszár
- só, bors
- - 500 g darált hús
- 200 ml vörösbor
- 1 ág rozmaring
- 3 - 4 ág kakukkfű
- 500 ml passata
- 500 ml víz
A díszítéshez
- 2 - 3 szem fekete olajbogyó
- ricottakrém
Ricottakrémmel töltött cukkinitekercs bolognai raguval
Hozzávalók
- 2 - 3 db cukkini
- olívaolaj
- 1 csomag mozzarella
A ricottakrémhez
- 500 g ricotta
- 1 db citrom héja
- 30 g parmezán
- frissen reszelt szerecsendió
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma lezúzva
A bolognaihoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál zellerszár
- só, bors
- - 500 g darált hús
- 200 ml vörösbor
- 1 ág rozmaring
- 3 - 4 ág kakukkfű
- 500 ml passata
- 500 ml víz
A díszítéshez
- 2 - 3 szem fekete olajbogyó
- ricottakrém
A bolognaihoz az apróra vágott hagymát, fokhagymát, reszelt répát és zellert elkezdjük pirítani az olajon. Sózzuk, borsozzuk, és ha már egy kis színt kapott, rárakjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg a nedvesség el nem párolog. Felöntjük a borral, megszórjuk az aprított zöld fűszerekkel, és ha elpárolgott a bor, ráöntjük a passatát és a vizet. Minimum fél órát rotyogtatjuk.
A cukkinit 2-3 mm vastagra szeleteljük, és mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olívaolajon.
A ricottakrém hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A cukkiniszeletek széleire rakunk a krémből (egy keveset hagyunk a díszítéshez), és feltekerjük.
A bolognai mártást egy kb. 25 x 25 cm nagyságú tepsibe tesszük, belerakjuk a tekercseket, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.
A legvégén olajbogyószeleteket és egy kevés ricottakrémet rakunk a tetejére, mintha szemek lennének.
Ha tetszett a ricottakrémmel töltött cukkinitekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!