Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 650 g burgonya (pucolt állapotban)
- só, bors
- 150 g reszelt trappista sajt
- 60 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
A tálaláshoz
- 350 g tejföl
- 100 g reszelt trappista sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 650 g burgonya (pucolt állapotban)
- só, bors
- 150 g reszelt trappista sajt
- 60 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
A tálaláshoz
- 350 g tejföl
- 100 g reszelt trappista sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
A sajtos tócsnihoz a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, majd jól összedolgozzuk. Minden burgonyának más a nedvesség- és keményítőtartalma, illetve mindenki más erősséggel nyomkodja ki, így elképzelhető, hogy 1 kanál lisztet még felvesz. Egy lágy, olajos kézzel formázható masszát kell kapnunk.
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd enyhén olajos kézzel kb. 1,5 cm vastag korongokat formázunk, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk még egy kis extra reszelt sajttal és frissen aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sajtos tócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több extra tócsnis kaját keresel? Vagy csak az alapreceptre vagy kíváncsi? Mutatunk pár nagyon király kaját, aminek senki nem tud ellenállni:
Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk
Portobello gombás sertésszűz, cukkinitócsnival
Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal
Grillezett camambert édesburgonya tócsnival és füge chutney-val