Street food

Sültpadlizsánmásképp

Sült padlizsán másképp

Hozzávalók
200 g
liszt
50 g
porcukor
25 g
kukoricakeményítő
1 ek
fokhagymapor
1 ek
500 ml
tej
1 ek
ecet
3 db
padlizsán
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
reszelt parmezán
apróra vágott friss petrezselyem
A szószhoz:
500 ml
forró víz
2 db
chilipaprika
200 g
paradicsom, a héja lehúzva
1 tk
füstölt pirospaprika
5 gerezd
fokhagyma
50 g
mandula
1 ek
vörösborecet
2 ek
extra szűz olívaolaj
1 ek
méz
1 tk
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Sült krumpli egészséges kivitelben

Szerintem a legjobb bunda, amit a következőkben megismertek, ami csak körülvehet egy padlizsánt. Kívül ropogós, belül krémes és hozzá a szósz, ami nélkül nem lenne teljes az élvezet. Ha unod a gyorséttermi köreteket próbáld ki ezt az erősen addiktív „alternatív sült krumplit”!

Hogyan is készül a sült padlizsán?

A szószhoz először a forró vizet ráöntjük a chilire egy kis tálban. Lefedjük légmentesen és hagyjuk dolgozni a forró vizet kb. negyed órát. Utána kivesszük a chiliket, levágjuk a száraikat és kimagozzuk őket. Az összes hozzávalót egy aprítóba tesszük és csapatjuk kb. 1 percig, amíg nagyjából homogén nem lesz az állaga. Kész is az isteni csípős szósz! Tipp! Ha nem szeretitek a csípős dolgokat, olvassatok tovább, a recept végén találtok még brutál finom szószokat!
Sült padlizsán isteni mártogatóssal
Összekeverjük a lisztet, cukrot, a keményítőt, a fokhagymát és a sót egy közepes tálban. 2 deci tejhez hozzáadjuk az ecetet és állni hagyjuk 10 percig, ezután a maradék tejet is jól belekeverjük. A padlizsánt ujjnyi darabokra vágjuk. Az olajat egy lehetőleg öntöttvas lábasban addig melegítjük, amíg el nem éri a 170 fokot.
Sült padlizsán tálalása
Először beledobjuk a padlizsánt a lisztkeverékbe  és jól meghempergetjük, majd onnan kivéve megmártjuk a tejes keverékben, majd ismét mehet a lisztes cuccba. Egyszerre csak keveset készítünk elő és azokat óvatosan merítjük bele az olajba. Kb. 5 percig sütjük, vagy amíg aranybarna színű nem lesz.

Szósz alternatívák

  • Ha nem szeretitek a csípős szószt, akkor csekkoljátok le Jani szószait, amiből leginkább a fahéjas verziót próbáljátok ki! Ezekből bármelyik jó lehet, de főleg a fahéjas mustárszósz, amit ki kell próbálnotok!
  • De nem feledkezhetünk meg a klasszikus sajtszószról sem. 

Mennyei padlizsános fogások

www.streetkitchen.hu

Szeretnétek egy igazán finom köretet vagy éppen egészséges nasit készíteni, de nincsen semmi ötletetek? Erre a tökéletes megoldás a bundázott, sült padlizsán! Imádni fogják azok is, akik eddig csak szemezgettek a zöldséges kajákkal, akik pedig eddig is a padlizsán szerelmesei voltak, ezután nem is akarnak majd mást enni.

Hozzávalók

4 főre
200 g
liszt
50 g
porcukor
25 g
kukoricakeményítő
1 ek
fokhagymapor
1 ek
500 ml
tej
1 ek
ecet
3 db
padlizsán
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
reszelt parmezán
apróra vágott friss petrezselyem
A szószhoz:
500 ml
forró víz
2 db
chilipaprika
200 g
paradicsom, a héja lehúzva
1 tk
füstölt pirospaprika
5 gerezd
fokhagyma
50 g
mandula
1 ek
vörösborecet
2 ek
extra szűz olívaolaj
1 ek
méz
1 tk
frissen őrölt fekete bors

Sült krumpli egészséges kivitelben

Szerintem a legjobb bunda, amit a következőkben megismertek, ami csak körülvehet egy padlizsánt. Kívül ropogós, belül krémes és hozzá a szósz, ami nélkül nem lenne teljes az élvezet. Ha unod a gyorséttermi köreteket próbáld ki ezt az erősen addiktív „alternatív sült krumplit”!

Hogyan is készül a sült padlizsán?

A szószhoz először a forró vizet ráöntjük a chilire egy kis tálban. Lefedjük légmentesen és hagyjuk dolgozni a forró vizet kb. negyed órát. Utána kivesszük a chiliket, levágjuk a száraikat és kimagozzuk őket. Az összes hozzávalót egy aprítóba tesszük és csapatjuk kb. 1 percig, amíg nagyjából homogén nem lesz az állaga. Kész is az isteni csípős szósz! Tipp! Ha nem szeretitek a csípős dolgokat, olvassatok tovább, a recept végén találtok még brutál finom szószokat!
Sült padlizsán isteni mártogatóssal
Összekeverjük a lisztet, cukrot, a keményítőt, a fokhagymát és a sót egy közepes tálban. 2 deci tejhez hozzáadjuk az ecetet és állni hagyjuk 10 percig, ezután a maradék tejet is jól belekeverjük. A padlizsánt ujjnyi darabokra vágjuk. Az olajat egy lehetőleg öntöttvas lábasban addig melegítjük, amíg el nem éri a 170 fokot.
Sült padlizsán tálalása
Először beledobjuk a padlizsánt a lisztkeverékbe  és jól meghempergetjük, majd onnan kivéve megmártjuk a tejes keverékben, majd ismét mehet a lisztes cuccba. Egyszerre csak keveset készítünk elő és azokat óvatosan merítjük bele az olajba. Kb. 5 percig sütjük, vagy amíg aranybarna színű nem lesz.

Szósz alternatívák

  • Ha nem szeretitek a csípős szószt, akkor csekkoljátok le Jani szószait, amiből leginkább a fahéjas verziót próbáljátok ki! Ezekből bármelyik jó lehet, de főleg a fahéjas mustárszósz, amit ki kell próbálnotok!
  • De nem feledkezhetünk meg a klasszikus sajtszószról sem. 

Mennyei padlizsános fogások

Ha tetszett a Sült padlizsán másképp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept