Hirdetés

Húsgombócos gorgonzolás sült padlizsános fusilli

Hozzávalók

4
személyre
400 g padlizsán
3 ek olívaolaj
300 g fusilli tészta

A húsgombóchoz

500 g darált pulykahús
1 tk só
bors
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 tk oregánó

A mártáshoz

1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 tk kakukkfű
2 tk sűrített paradicsom
350 ml passata (passzírozott paradicsom)
100 ml víz
2 ek olívaolaj
100 g gorgonzola
30 g parmezán
1 kis csokor friss bazsalikom

A tálaláshoz

gorgonzola
friss bazsalikom
Hirdetés

Húsgombócos gorgonzolás sült padlizsános fusilli

A darált pulykahús nem a legkedveltebb alapanyagok egyike, de most megmutatjuk ebben a tésztában, hogy ha jól van elkészítve, akkor tud olyan jó lenni, mint akár egy marha. :D
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
400 g padlizsán
3 ek olívaolaj
300 g fusilli tészta

A húsgombóchoz

500 g darált pulykahús
1 tk só
bors
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 tk oregánó

A mártáshoz

1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 tk kakukkfű
2 tk sűrített paradicsom
350 ml passata (passzírozott paradicsom)
100 ml víz
2 ek olívaolaj
100 g gorgonzola
30 g parmezán
1 kis csokor friss bazsalikom

A tálaláshoz

gorgonzola
friss bazsalikom

A tésztát sós vízben al dantére főzzük, leszűrjük és félrerakjuk. A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük és golyókat formázunk belőle, majd egy nagy lábasban 1 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt magas hőfokon előpirítjuk és kiszedjük. Ugyanebbe a lábasba beleöntünk 2 evőkanál olajat és a nagy kockákra vágott padlizsánt is kb. 5 percig pirítjuk, majd ezt is kiszedjük.

Újabb 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Belerakjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, sűrített paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a passataval, a vízzel és felforraljuk. Ezután alacsony lángon kb. 20 percig főzzük. Ha letelt az idő, belerakjuk a durvára vágott bazsalikomot, a nagy darabokra tépkedett gorgonzolát, reszelt parmezánt, és alaposan elkeverjük és összeforgatjuk a tésztával. Gorgonzolával és friss bazsalikommal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások