Hirdetés
Karácsonyi menü

Padlizsános tészta karamellizált hagymával

Hozzávalók

4
főre
+
1 db nagyobb padlizsán
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek cukor
3 csipet szárított oregánó
400 g darabolt paradicsom konzerv
300 g penne tészta
só,bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Padlizsános tészta karamellizált hagymával

Van élet a paradicsomos tésztán túl! Persze baromi jól tud jönni egy szimpla pasta is, de egy kis extra energiával elképesztően sokat csavarhatunk az alapkoncepciónkon. Egy kevés padlizsán és karamellizált hagyma, és máris teljesen feldobtad a vacsorátokat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db nagyobb padlizsán
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek cukor
3 csipet szárított oregánó
400 g darabolt paradicsom konzerv
300 g penne tészta
só,bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Padlizsános újítás

Ha ti is imádjátok az olaszos ízeket és a tészta is jöhet minden mennyiségben, akkor ne habozzatok, készítsétek el a családnak ezt az isteni padlizsános tésztát! Elkészítési ideje kevesebb, mint egy óra, így gyorsan főzhetsz valami finomat. Irány a konyha és a tésztapolc!
Padlizsános tészta karamellizált hagymával

Hogyan készítsd el a padlizsános tésztát?

A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, sütőpapíros tepsiben eloszlatjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 180 fokos sütőbe rakjuk kb. 30 percre.  Ezzel el is készültél a folyamat leginkább időigényes részével, de vigyázz, el ne feledkezz a padlizsánról! A hagymát és fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A cukrot elkezdjük karamellizálni, majd hozzáöntjük az olajat és rádobjuk a szeletelt hagymákat. Állandó kevergetés mellett megvárjuk amíg összeesik a hagyma, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a paradicsomkonzervvel. A tésztát forró sós vízben kifőzzük. A szószt 4-5 perc alatt összeforraljuk, beleöntjük a sült padlizsánkockákat és készen is vagyunk a szósszal, melyhez már csak hozzákeverjük a kifőtt tésztát. A tökéletes végeredmény érdekében parmezánnal tálaljuk.

Padlizsános tészta tálalása

Hasznos tippek a padlizsános tészta elkészítéséhez

  • Ha egy kicsit krémesebb állagot szeretnénk, a tálalásnál a parmezán sajtot lecserélhetjük egy kis mozzarellára. Ha esetleg nincs otthon padlizsán, vagy kicsit változtatnátok a recepten, nyugodtan próbálkozzatok a cukkinivel, brokkolival vagy akár csicseriborsóval is!
  • Tippek, trükkök:
    • Na nem szeretnétek sírni hagymavágás közben, akkor vegyétek elő a síszemüveget vagy jobb esetben az aprítógépet. De az is működhet, ha egy korty hideg vizet vesz az ember a szájába hagymavágás közben.
    • Hogy tuti ne égjen oda a cukor, amikor megkapta a tökéletes barnás színt, egyből tegyük bele a következő hozzávalót.
    • A tészta készítéséhez tökéletesen jó a bolti konzerv, de ha szeretnétek otthon összedobni egy frankó tésztaszószt, akkor ahhoz is van receptünk, amit itt talátok.

Egyéb finomságok padlizsán felhasználásával:

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások