Hozzávalók
- 100 g háztartási keksz
- 100 g aszalt szilva
- 15 g porcukor
- 1 db narancs
- 30 g puha vaj
- 50 g darált mák
- 200 g fehér csoki
- 1 ek olaj
- 1 tk egész mák
Aszaltszilvás-mákos bonbon
Hozzávalók
- 100 g háztartási keksz
- 100 g aszalt szilva
- 15 g porcukor
- 1 db narancs
- 30 g puha vaj
- 50 g darált mák
- 200 g fehér csoki
- 1 ek olaj
- 1 tk egész mák
Az aszaltszilvás-mákos bonbonhoz a kekszet egy konyhai aprítógépben összezúzzuk, egy keverőtálba tesszük, majd az aszalt szilvát is krémesre zúzzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a narancs reszelt héját és a felének a levét, a puha vajat, a darált mákot és az egészet összedolgozzuk. Kis, kb. dióméretű gombócokat formázunk a masszából.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal, majd belemártjuk a bonbonokat. Lecsepegtetjük, és egy zsírpapírra tesszük a kész bonbonokat, végül a tetejüket megszórjuk egész mákkal.
Hagyjuk, hogy megdermedjenek, és már csomagolhatjuk is be, hogy örömet szerezzünk ezzel az ehető ajándékkal a szeretteinknek vagy akár saját magunknak. 😉
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett az aszaltszilvás-mákos bonbon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!