Hozzávalók
- 340 g étcsoki
- 180 g sűrített tej
- 100 ml tej
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 marék fenyőmag (vagy pisztácia, mandula stb.)
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 ek kandírozott gyömbér
Hozzávalók
- 340 g étcsoki
- 180 g sűrített tej
- 100 ml tej
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 marék fenyőmag (vagy pisztácia, mandula stb.)
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 ek kandírozott gyömbér
A gyömbéres fudge elkészítéséhez az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk a sűrített tejjel és a tejjel, mehet bele a vaníliaaroma, a fenyőmag, pisztácia (vagy bármilyen olajos mag, amit csak szeretnénk) és a kétféle gyömbér, majd jöhet egy alapos keverés.
A masszát kb. 15 x 15 cm-es, sütőpapírral bélelt formába simítjuk. Megszórhatjuk még a tetejét egy kis fenyőmaggal, pisztáciával, kandírozott gyömbérrel, majd mehet is a hűtőbe pár órára, hogy szépen megdermedjen és szeletelhetővé váljon.
- Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Ha tetszett az étcsokis-gyömbéres fudge receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!