Hozzávalók
Az almás alaphoz
- 4 db alma (200 g/db)
- 50 g barna cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 ek finomliszt
- 60 g vaj
A tésztához
- 100 g fahéjas zabkeksz
- 90 g zabpehely
- 100 g finomliszt
- 40 g barna cukor
- 80 g aprított dió
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 db tojássárgája
- 190 g hideg vaj
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
Hozzávalók
Az almás alaphoz
- 4 db alma (200 g/db)
- 50 g barna cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 ek finomliszt
- 60 g vaj
A tésztához
- 100 g fahéjas zabkeksz
- 90 g zabpehely
- 100 g finomliszt
- 40 g barna cukor
- 80 g aprított dió
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 db tojássárgája
- 190 g hideg vaj
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
Az almás-zabkekszes crumble elkészítésének első lépése, hogy az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukorral, a fűszerekkel és a liszttel. Egy sütőtál aljára rakjuk, és rámorzsoljuk a vajat.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd rámorzsoljuk az almaréteg tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük a fűszeres almás crumble-t. Még melegen, porcukorral megszórva, esetleg egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20-25 perc
- Sütési idő: 30-35 perc
Ha tetszett az almás-zabkekszes crumble receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!