Hirdetés

Hozzávalók

1
rúdhoz
+

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
100 g cukor
Hozzávaló kipipálva
120 ml krémlikőr
Hozzávaló kipipálva
250 g darált dió
Hozzávaló kipipálva
50 g kandírozott narancshéj (aprítva)
Hozzávaló kipipálva
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
12 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
1 csomag bejglitészta (400 g)
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 db tojásfehérje
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mézeskalácsos-diós bejgli

Be kell valljam, hogy életemben nem sütöttem még bejglit, viszont valahol el kell kezdeni. Tök jó megoldás, ha egy kész tésztával próbálkozunk először, így kezdő bejglisütőként nem kell amiatt aggódni, hogy valami rosszul sül el már az alapoknál.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
rúdhoz
+

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
100 g cukor
Hozzávaló kipipálva
120 ml krémlikőr
Hozzávaló kipipálva
250 g darált dió
Hozzávaló kipipálva
50 g kandírozott narancshéj (aprítva)
Hozzávaló kipipálva
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
12 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
1 csomag bejglitészta (400 g)
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 db tojásfehérje
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mézeskalácsos-diós bejgli elkészítéséhez a először a tölteléket készítjük el. A cukrot és a krémlikőrt egy gyorsforralóba öntjük, és felforraljuk. A darált diót, a kandírozott narancshéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, majd ráöntjük a forró likőrt, összedolgozzuk (óvatosan, hogy ne forrázzuk meg magunkat), és a masszát a hűtőbe tesszük.

A tésztát kiterítjük, és a kihűlt tölteléket két darab frissentartó fólia között nagyjából akkora téglalapra nyújtjuk, mint a tészta. A formázott tölteléket ráhelyezzük a tésztára, majd a két szélét behajtva feltekerjük a bejglit. Egy villával mélyen megszurkáljuk, megkenjük a felvert egész tojással és tojásfehérjével, majd 10-15 percig pihentetjük.

200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre, majd a tepsit megfordítva, 170 fokon folytatjuk tovább a sütést kb. 20 percig. Egy éjszakát hagyjuk állni, és másnap fogyasztjuk.

mézeskalácsos-diós bejgli
Mézeskalácsos-diós bejgli

Ha tetszett a mézeskalácsos-diós bejgli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több bejgli:

Mákos bejgli
Kókuszos bejgli
Diós bejgli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?