Hozzávalók
- 250 g méz
- 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék (27 g-os kiszerelés)
- 300 g vaj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 kg finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 300 g világos barna cukor
- 3 db tojás
Rögtön puha mézeskalács
Hozzávalók
- 250 g méz
- 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék (27 g-os kiszerelés)
- 300 g vaj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 kg finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 300 g világos barna cukor
- 3 db tojás
A rögtön puha mézeskalács elkészítéséhez egy kis lábasba tesszük a mézet és a fűszereket, és kevergetve addig melegítjük, míg a méz felforr. Hozzáadjuk a vajat, amit hagyunk teljesen elolvadni, és belereszeljük a narancs héját.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A cukrot és a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.
@streetkitchenhu Rögtön puha mézeskalács 😍🤤 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #christmas #karacsony #gingerbread #mezeskalacs ♬ Pop and bright Christmas songs – G-axis sound music
A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával kiszúrjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, könnyen megégnek!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalácsokat, majd ha szeretnénk, írókával díszítjük őket.
- Előkészítés: 20 perc + egy éjszaka hűtés
- Elkészítés: 30-40 perc
- Sütés: kb. 4 x 10 perc
- Díszítés: 50-60 perc
- Összesen: 140-160 perc + egy éjszaka
Ha tetszett a rögtön puha mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!