Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g cukor
- 500 g mascarpone
- 100 ml tojáslikőr
A piskótákhoz
- 200 ml presszókávé
- 200 ml tojáslikőr
- kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
- kakaópor
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g cukor
- 500 g mascarpone
- 100 ml tojáslikőr
A piskótákhoz
- 200 ml presszókávé
- 200 ml tojáslikőr
- kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
- kakaópor
A tojáslikőrös tiramisu krémjéhez a tojásokat és a cukrot egy tálban összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Beledolgozzuk a mascarponét és a tojáslikőrt.
A presszókávét összekeverjük a tojáslikőrrel, aztán következik a rétegezés. A tál aljára kevés krémet kenünk, majd mehet egy sor likőrös kávéba áztatott babapiskóta, megint krém, kakaópor, babapiskóta, krém, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére zárásként egy réteg krém kerüljön, végül kakaópor.
Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Ha tetszett a tojáslikőrös tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tiramisu:
Narancsos tiramisu
Almás pités tiramisu-pohárkrém
Vegán tiramisu