Hozzávalók
A piskótához
- 180 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 230 g kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 2 tojás
- 60 g tejföl
- 170 ml tej
- 260 g finomliszt
- 90 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
A rétegezéshez
- 2 banán
- 2 ek. kristálycukor
- 1 ek. vaj
A krémhez
- 500 g hideg mascarpone
- 140 g étcsoki
- 80 g porcukor
- 12 g vaníliás cukor
A svájci vajkrémhez
- 3 tojásfehérje
- 180 g kristálycukor
- 180 g szoba-hőmérsékletű vaj
A díszítéshez
- 100 g étcsoki
Hozzávalók
A piskótához
- 180 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 230 g kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 2 tojás
- 60 g tejföl
- 170 ml tej
- 260 g finomliszt
- 90 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
A rétegezéshez
- 2 banán
- 2 ek. kristálycukor
- 1 ek. vaj
A krémhez
- 500 g hideg mascarpone
- 140 g étcsoki
- 80 g porcukor
- 12 g vaníliás cukor
A svájci vajkrémhez
- 3 tojásfehérje
- 180 g kristálycukor
- 180 g szoba-hőmérsékletű vaj
A díszítéshez
- 100 g étcsoki
A piskótákhoz a vajat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a tejet. A lisztet elegyítjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd az egészet a tojásos masszába keverjük. A tésztát három sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk, elsimítjuk a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűltek, kiszedjük őket a formákból, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A rétegezéshez a banánokat keresztben és hosszában is félbevágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a kristálycukrot, majd beledobjuk a vajat és a banánszeleteket, és 2-3 percig sütjük őket, hogy ne essenek szét, de kapjanak egy vékony karamellréteget és picit puhuljanak meg.
A krémhez a hideg mascarponét robotgéppel stabil krémmé dolgozzuk, majd alaposan belekeverjük az apróra vágott étcsokit, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
A piskóták tetejét egyenesre vágjuk, a lapokat a krémmel és a banánszeletekkel egymásra rétegezzük, majd a tortát 1-2 órára a hűtőbe dobjuk.
A svájci vajkrémhez a tojásfehérjéket és a kristálycukrot vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kihűlésig a robotgép nagy fokozatán habosítjuk. Amikor stabil habcsókállagú, kiveszünk belőle 3 evőkanállal. Alacsonyabb fokozaton, folyamatos keverés közben a maradékhoz adagoljuk a vajat, kihabosítjuk, majd ezzel a krémmel kenjük körbe a tortát.
A díszítéshez való csokit apróra vágjuk, bevonjuk vele a torta oldalát, a félrerakott habcsókkrémet pedig a tetejére kanalazzuk, és szakácsfáklyával megkaramellizáljuk.
Tipp: minden tortát érdemes legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetni, mert sokkal szebben szeletelhetők, és az ízek is jobban összeérnek!
Csekkold a többi téli torta receptjét is a TÉLI MAGAZINBAN, amit ITT szerezhetsz be!
Ha tetszett a sztracsatellás banántorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!