Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

1
darab 18 cm-es tortaformához
+

A piskótához

180 g szoba-hőmérsékletű vaj
230 g kristálycukor
2 tojássárgája
2 tojás
60 g tejföl
170 ml tej
260 g finomliszt
90 g holland kakaópor
1 csipet só
1 csomag sütőpor

A rétegezéshez

2 banán
2 ek. kristálycukor
1 ek. vaj

A krémhez

500 g hideg mascarpone
140 g étcsoki
80 g porcukor
12 g vaníliás cukor

A svájci vajkrémhez

3 tojásfehérje
180 g kristálycukor
180 g szoba-hőmérsékletű vaj

A díszítéshez

100 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sztracsatellás banántorta

Csoki, karamellizált banán, tejszínes krém, habcsók... Mi kell még? Igazából csak annyi, hogy próbáld ki te is ezt a tortát, ha valami szuper édességre vágysz! Persze majd ne felejts el minket a fotókon tagelni, hogy mi is lássuk, milyen csodákat alkotsz! Kíváncsiak vagyunk, mert nálunk ez volt a befutó téli torta.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 18 cm-es tortaformához
+

A piskótához

180 g szoba-hőmérsékletű vaj
230 g kristálycukor
2 tojássárgája
2 tojás
60 g tejföl
170 ml tej
260 g finomliszt
90 g holland kakaópor
1 csipet só
1 csomag sütőpor

A rétegezéshez

2 banán
2 ek. kristálycukor
1 ek. vaj

A krémhez

500 g hideg mascarpone
140 g étcsoki
80 g porcukor
12 g vaníliás cukor

A svájci vajkrémhez

3 tojásfehérje
180 g kristálycukor
180 g szoba-hőmérsékletű vaj

A díszítéshez

100 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A piskótákhoz a vajat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a tejet. A lisztet elegyítjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd az egészet a tojásos masszába keverjük. A tésztát három sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk, elsimítjuk a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűltek, kiszedjük őket a formákból, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A rétegezéshez a banánokat keresztben és hosszában is félbevágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a kristálycukrot, majd beledobjuk a vajat és a banánszeleteket, és 2-3 percig sütjük őket, hogy ne essenek szét, de kapjanak egy vékony karamellréteget és picit puhuljanak meg.

Banántorta
Sztracsatellás banántorta

A krémhez a hideg mascarponét robotgéppel stabil krémmé dolgozzuk, majd alaposan belekeverjük az apróra vágott étcsokit, a porcukrot és a vaníliás cukrot.

A piskóták tetejét egyenesre vágjuk, a lapokat a krémmel és a banánszeletekkel egymásra rétegezzük, majd a tortát 1-2 órára a hűtőbe dobjuk.

A svájci vajkrémhez a tojásfehérjéket és a kristálycukrot vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kihűlésig a robotgép nagy fokozatán habosítjuk. Amikor stabil habcsókállagú, kiveszünk belőle 3 evőkanállal. Alacsonyabb fokozaton, folyamatos keverés közben a maradékhoz adagoljuk a vajat, kihabosítjuk, majd ezzel a krémmel kenjük körbe a tortát.

A díszítéshez való csokit apróra vágjuk, bevonjuk vele a torta oldalát, a félrerakott habcsókkrémet pedig a tetejére kanalazzuk, és szakácsfáklyával megkaramellizáljuk.

Tipp: minden tortát érdemes legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetni, mert sokkal szebben szeletelhetők, és az ízek is jobban összeérnek!

Csekkold a többi téli torta receptjét is a TÉLI MAGAZINBAN, amit ITT szerezhetsz be!

Sztracsatellás banántorta
Sztracsatellás banántorta

Ha tetszett a sztracsatellás banántorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások