A partykaják támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 1 ek kristálycukor
- 275 g langyos víz
- 12 g élesztő
- 500 g finomliszt
- 1 tk só
- 100 g olvasztott vaj
- vagy 2 csomag bolti vajas kelt tészta (500 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
- 3 csomag mini mozzarellagolyó (100 g-os kiszerelés)
- 150 g olvasztott vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db piros chili
A partykaják támogatója a
A partykaják támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 1 ek kristálycukor
- 275 g langyos víz
- 12 g élesztő
- 500 g finomliszt
- 1 tk só
- 100 g olvasztott vaj
- vagy 2 csomag bolti vajas kelt tészta (500 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
- 3 csomag mini mozzarellagolyó (100 g-os kiszerelés)
- 150 g olvasztott vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db piros chili
A fokhagymás golyók tésztájához a cukrot elkeverjük a langyos vízben, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 5 perc alatt felfuttatjuk.
A dagasztógép táljába rakjuk a lisztet, a sót és az olvasztott vajat. A felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük és a dagasztógéppel összedolgozzuk, amíg egy egynemű, fényes tésztát kapunk.
Az így kapott tésztát meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát 27 grammos darabokra osztjuk, majd kigolyózzuk őket. Egyesével kilapítjuk a tésztagolyókat, a közepükbe helyezünk egy-egy mozarellagolyót és behajtogatjuk úgy, hogy ismét egy golyót kapjunk. Körkörös mozdulatokkal óvatosan átmozgatjuk még a nyújtódeszkán is, hogy szép, sima felületű golyókat kapjunk, majd a csatolt ábrán látható módon elrendezzük a golyókat, hogy karácsonyfa alakot adjanak ki.
Konyharuhával lefedjük és fél órát pihentetjük még.
Közben a maradék olvasztott vajba belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk az aprított petrezselyem háromnegyedét.
Miután megkeltek a golyók, megkenjük őket a fűszeres vajjal, majd 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Mikor elkészült, megszórjuk a maradék friss petrezselyemmel, a felkarikázott chilivel és mehet is a falatozás. Készítsd el hozzá valamelyik menő tunkolós receptünket, hogy még extrább legyen a vendégváró karácsonyfa!
- Előkészítés: 10 perc
- Kelesztési idő: 1 óra
- Karácsonyfa összeállítása: 30 perc
- 2. kelesztés: 30 perc
- Plusz teendők: 10 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a fokhagymás golyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!