Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db egész csirke (kb. 2 kg)
- só, bors
- 30 g lágy vaj
- 2 ek narancslekvár
- 1 narancs héja és leve
A kelbimbóhoz
- 500 g friss kelbimbó
- 50 g dió
- 1 tk fokhagymapor
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
- 1 ek étolaj
- só, bors
A krumplipüréhez
- 1 ½ kg krumpli
- só
- 2 - 3 tk egész fekete bors
- 100 g vaj
- 200 ml habtejszín
- 50 g parmezán
Egészben sült narancslekváros csirke diós sült kelbimbóval
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db egész csirke (kb. 2 kg)
- só, bors
- 30 g lágy vaj
- 2 ek narancslekvár
- 1 narancs héja és leve
A kelbimbóhoz
- 500 g friss kelbimbó
- 50 g dió
- 1 tk fokhagymapor
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
- 1 ek étolaj
- só, bors
A krumplipüréhez
- 1 ½ kg krumpli
- só
- 2 - 3 tk egész fekete bors
- 100 g vaj
- 200 ml habtejszín
- 50 g parmezán
A csirkét alaposan sózzuk, borsozzuk, belemasszírozzuk a vajat is, és egy tepsiben 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 90 percre. Közben elkészítjük a mázat, a krumplipürét és előkészítjük a kelbimbót.
A mázhoz összekeverjük a narancslekvárt, a narancs héját és levét.
A krumplipüréhez a megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még melegen áttörjük. A borsot mozsárban lezúzzuk és egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani. Rárakjuk a vajat és hagyjuk megbarnulni. Beleöntjük a tejszínt és ha átmelegedett, ráöntjük ezt a keveréket a krumplira. Ráreszeljük a parmezánt, megsózzuk és elkeverjük.
A kelbimbót, ha nagyobb, elfelezzük, ha kisebb, egészben hagyjuk, majd összekeverjük a durvára tört dióval és a többi hozzávalóval.
Ha megsült a csirke, lekenjük a narancsos mázzal és alá berakjuk a kelbimbót. Kb. 15 perc alatt a csirke és a kelbimbó is tökéletesre sül. A krumplipürével együtt tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 105 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!