Vega
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 g gersli
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 200 g gomba
- 5 - 6 db babérlevél
- 10 - 15 szem egész bors
- só, bors
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 500 g savanyú káposzta
- 6 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 ½ l zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 6 szelet kovászos kenyér
- 6 ek tejföl
Vega székelykáposzta
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 g gersli
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 200 g gomba
- 5 - 6 db babérlevél
- 10 - 15 szem egész bors
- só, bors
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 500 g savanyú káposzta
- 6 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 ½ l zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 6 szelet kovászos kenyér
- 6 ek tejföl
A vega székelykáposzta első lépése, hogy a vöröshagymát finomra aprítjuk és egy lábasban alaposan lepirítjuk az olajon. Hozzádobjuk a zúzott fokhagymát, a gerslit, a felkockázott répát, a felcikkezett gombát, és alaposan lepirítjuk 3-4 perc alatt.
Beletesszük a babérleveleket, az egész borsot, fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval, majd felöntjük az aprított paradicsommal. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a pirospaprikát, felöntjük alaplével és addig főzzük, míg a gersli megpuhul. Tejföllel és kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett a székelykáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!