Hirdetés
Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+

A töltelékhez és a töltéshez

Hozzávaló kipipálva
100 g csiperkegomba
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g / fej)
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 csomag babalapú morzsolt húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés / csomag)
Hozzávaló kipipálva
frissen őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
3 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 tk szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
250 g előfőzött rizs (250 g = kb. 85 g nyersen)
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
10 - 12 db tölteni való savanyúkáposzta-levél

A káposztás alaphoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g / fej)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 kg savanyú káposzta
Hozzávaló kipipálva
200 ml víz

A habaráshoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
tejföl ízlés szerint
Hozzávaló kipipálva
1 csipet pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vega töltött káposzta

A szezon legperfektebb vega töltött káposztájával érkezik Zé a konyhára. Vigyázat, a videó után biztos megcsappan az országos savanyúkáposzta-készlet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A töltelékhez és a töltéshez

Hozzávaló kipipálva
100 g csiperkegomba
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g / fej)
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 csomag babalapú morzsolt húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés / csomag)
Hozzávaló kipipálva
frissen őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
3 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 tk szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
250 g előfőzött rizs (250 g = kb. 85 g nyersen)
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
10 - 12 db tölteni való savanyúkáposzta-levél

A káposztás alaphoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g / fej)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 kg savanyú káposzta
Hozzávaló kipipálva
200 ml víz

A habaráshoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
tejföl ízlés szerint
Hozzávaló kipipálva
1 csipet pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vega töltött káposzta elkészítéséhez először a gombát kis (1-1,5 cm-es) kockákra vágjuk, és egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk. Amikor szép színt kapott, ráöntjük az olajat, és rászórjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát is, és tovább pirítjuk.

Rátesszük a húshelyettesítőt, ízesítjük borssal, köménnyel, sima és füstölt pirospaprikával, sóval, meglocsoljuk szójaszósszal, kicsit lepirítjuk, és ezzel kész is a töltelék alapja. Az előfőzött rizst is hozzáadjuk, összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, mehet bele a tojás, összekeverjük, és készen is állunk a töltögetésre.

vega töltött káposzta

A káposztás alaphoz a finomra vágott hagymát közepesen erős lángon, egy lábasban, az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a szeletelt fokhagymát, kicsit lepirítjuk, majd rákanalazzuk a paradicsompürét, és ezzel aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és pirospaprikával, összeforgatjuk, és rádobjuk a vágott savanyú káposztát. Ezt egyébként kóstoljuk meg előtte, ha savanyúnak találjuk, érdemes egyszer átmosni. Alaposan összeforgatjuk a hagymás alappal, ráöntjük a vizet, és közepes lángon pároljuk, amíg betöltjük a töltött káposztákat.

A vega töltött káposzta befejezése

A tölteni való levelek torzsa részét vékonyra vágjuk, és a töltelékből egy fasírt méretű adagot kicsit hosszúkásra formázva az aljára teszünk. Feltekerjük, majd a kilógó részeket betömködjük. Amikor az összeset betöltöttük, a káposztás alap felét kivesszük, és a lábasban maradt káposztára halmozzuk a töltött káposztákat. Befedjük a kiszedett káposztával, felöntjük annyi vízzel, hogy a töltött káposztákat majdnem ellepje, és lefedve, kis lángon 1 óráig főzzük.

Ezután a töltött káposztákat kiszedjük, az alapot pedig behabarjuk a vízzel és keményítővel kikevert tejföllel. Az alapból szedünk a tányérra, erre mehet a töltött káposzta, megküldjük egy kis tejföllel, és megszórjuk egy kis pirospaprikával.

vega-toltott-kaposzta-recept
Vega töltött káposzta

Elkészítési idő: kb. 120 perc

Ha tetszett a vega töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több remek húsmentes recept:

Zé-féle vegán bolognai spagetti

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Áfonyás-BBQ szószos golyók

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?