Hozzávalók
A gombóchoz
- 500 g nem rögös túró
- 2 db tojás
- 40 g zabliszt
- 40 g zabpehely
- 2 - 3 ek porcukor (ízlés szerint)
- ½ db citrom héja
- 1 mk sütőpor
- 80 g tejcsoki
A kekszmorzsához
- 150 g édes zabkeksz (bármilyen édes keksszel helyettesíthető)
- 30 g vaj
A cukros tejfölhöz
- 350 g tejföl
- 80 g porcukor (ízlés szerint)
Hozzávalók
A gombóchoz
- 500 g nem rögös túró
- 2 db tojás
- 40 g zabliszt
- 40 g zabpehely
- 2 - 3 ek porcukor (ízlés szerint)
- ½ db citrom héja
- 1 mk sütőpor
- 80 g tejcsoki
A kekszmorzsához
- 150 g édes zabkeksz (bármilyen édes keksszel helyettesíthető)
- 30 g vaj
A cukros tejfölhöz
- 350 g tejföl
- 80 g porcukor (ízlés szerint)
A csokival töltött túrógombóc elkészítéséhez először a túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a zablisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a citrom reszelt héját és a sütőport, majd az egészet összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túrós masszába.
A kekszet egy aprítógépben vagy mozsárban összezúzzuk és egy forró, száraz serpenyőben 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk, míg elolvad. Nedves kézzel, a golflabdánál kicsit nagyobb gombócokat formázunk, és mindegyik gombóc közepébe beledugunk egy kocka csokoládét.
Gyöngyöző vízben 3-4 perc alatt készre főzzük a gombócokat. Fontos, hogy a víz ne forrjon, mert szétesnek a gombócok. Közben a tejfölt összekeverjük a porcukorral, majd a megfőtt gombócokat a morzsába forgatjuk. Ne ijedjünk meg, viszonylag lazább szerkezetű gombócokat fogunk kapni, ami ahogy hűl, úgy kissé bekeményedik. Ha lesz ideje hűlni egyáltalán. 🙂 Végül tányérba szedjük a gombócokat, és a cukros tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a csokival töltött túrógombóc receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!