Hozzávalók
- 100 g darált háztartási keksz
- 1 tk rumaroma
- 110 g baracklekvár
- 30 g dió
- 2 tk kandírozott narancshéj
A forgatáshoz
- 50 g szórócukor
Hozzávalók
- 100 g darált háztartási keksz
- 1 tk rumaroma
- 110 g baracklekvár
- 30 g dió
- 2 tk kandírozott narancshéj
A forgatáshoz
- 50 g szórócukor
A sütés nélküli kekszgolyó első lépéseként a darált kekszhez hozzáadjuk a rumaromát, a lekvárt, a durvára vágott diót és a kandírozott narancshéjat, majd alaposan összedolgozzuk. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor jusson eszünkbe, hogy a szórócukor, amibe majd beleforgatjuk, még jócskán édesíteni fog rajta.
Amikor összeállt a massza, dió méretű gombócokat formázunk belőle, és beleforgatjuk a szórócukorba. Ilyen egyszerű ennek a gyerekek számára rendkívül mutatós és színes kis desszertnek az elkészítése.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!