Hozzávalók
- 50 g darált sertéshús
- 0.25 szál sárgarépa
- 0.25 szál újhagyma
- 1 kis szelet gyömbér
- ½ tk só (1 éves kortól ajánlott)
- ½ tk cukor (1 éves kortól ajánlott)
- 15 db wonton tésztalap
- 1 db paradicsom
- 1 db tojássárgája (1 éves kortól egész tojás)
- 1 tk szezámolaj (opcionális)
Hozzávalók
- 50 g darált sertéshús
- 0.25 szál sárgarépa
- 0.25 szál újhagyma
- 1 kis szelet gyömbér
- ½ tk só (1 éves kortól ajánlott)
- ½ tk cukor (1 éves kortól ajánlott)
- 15 db wonton tésztalap
- 1 db paradicsom
- 1 db tojássárgája (1 éves kortól egész tojás)
- 1 tk szezámolaj (opcionális)
A töltelékhez a darált húst, a sárgarépát, az újhagymát és a gyömbért beletesszük az aprítógépbe, hozzáadunk kb. 1 ek vizet, és péppé zúzzuk. 1 éves kortól adhatunk hozzá valamennyi sót és cukrot is az intenzívebb ízek elérése végett.
A wonton tésztát 4 részre vágjuk, de ha több foga van a babának, akkor csak félbevágjuk. Egy ujjbegynyi tölteléket teszünk a tészta egyik sarkára, átlósan feltekerjük, és egy pici vízzel összeragasztjuk. Végül félbehajtjuk, és a vizezett sarkait összecsípjük, hogy kialakítsuk a wonton formát.
A paradicsom tetejét és alját x alakban megvágjuk, majd forrásban lévő vízzel leöntjük, és lehúzzuk a héját. Ezt követően a paradicsomot is péppé daráljuk az aprítóban. A tojássárgáját felverjük egy külön tálkában (én a babámnak 1 éves kor előtt kizárólag tojássárgáját használtam az esetleges allergia miatt).
Egy fazékban 360 ml vizet forralunk, beletesszük a mini wontonokat, és 5 percig főzzük, majd beleöntjük a paradicsomot. A így kapott leves újbóli felforralása után hozzáadjuk a tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük. További 2 perc főzés után már tálalhatjuk is. A tűzről levéve adhatunk hozzá egy kis szezámolajat is az aromásabb íz érdekében.
- Előkészítési idő: 25 perc
- Főzési idő: 10 perc
Tippek:
- 1 évesnél idősebb babáknak hozzá lehet adni egy kis sót, szójaszószt és egyéb fűszereket is.
- 1 éves kor előtt nem javasolt a tojásfehérje az esetleges allergia miatt.
- Az étkezést megelőzően mindig hagyjuk kihűlni az ételt, és ellenőrizzük a hőmérsékletét, mielőtt a babának adjuk!
- Néhány wontont érdemes külön is kivenni egy tányérba, hogy a baba maga tudja a saját markából enni, ezzel is fejlesztve a kézügyességét.
- A mini wontonokat nyugodtan le tudjuk fagasztani, de ügyeljetek arra, hogy először egy tányérra szétterítve legyenek lefagyasztva, hiszen ha ömlesztve kerülnek a fagyasztóba, akkor összeragadhatnak.
- Amennyiben megmarad valamennyi töltelék, akkor só, szójaszósz és több újhagyma hozzáadásával, a teljes tésztalapba csomagolva el tudjátok készíteni a felnőtt wontonokat is.
Ha tetszett a wonton leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Menő menük kicsiknek és nagyoknak:
A legfinomabb lasagne gyerekeknek
SMASH CAKE! – A baba első szülinapi tortája
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával