Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 100 g lapkasajt
- 400 ml habtejszín
- 200 ml víz
- só
- 250 g szarvacskatészta
- 200 g trappista sajt
Sajtos-tejszínes tészta sütőben sütve
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 100 g lapkasajt
- 400 ml habtejszín
- 200 ml víz
- só
- 250 g szarvacskatészta
- 200 g trappista sajt
A sajtos-tejszínes tészta elkészítésének első lépéseként a lapkasajtokat a tepsi aljába tesszük egymás mellé úgy, hogy azok kitöltsék a forma alját. Egy tálban vagy kancsóban összekeverjük a tejszínt a vízzel és megsózzuk. Fontos, hogy a receptet 30%-os, cukrozatlan tejszínnel készítsük.
A sütőformában eloszlatjuk a száraztésztát, ráöntjük a tejszínes keveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal, lefóliázzuk és betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Amikor letelt a sütési idő, levesszük a fóliát, a hőfokot felemeljük 200 fokra, és 15 perc alatt készre sütjük a sajtos-tejszínes tésztát.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Sütési idő: 55 perc
Ha tetszett a sajtos-tejszínes tészta sütőben sütve recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még azoknak az embereknek is szüksége van néha lazításra, akik serpenyővel kelnek és fekszenek, és már az oviban is fakanál volt a jelük. Ezért jó, hogy vannak megúszós kaják, amiket akkor is össze tudunk dobni, ha éppen nincs több óránk, amit a konyhában tölthetünk.
Olajban sült kelbimbó parmezános mártogatóssal
Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal
Korianderes-spenótos szójababfőzelék csípős bundázott tofufasírttal