Vegán
Hozzávalók
A főzelékhez
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db burgonya (250 g/db)
- 120 g bébispenót
- 1 csokor koriander
- 350 ml kókusztej
- ½ db zöldségleveskocka
- 400 g fagyasztott zöld szójabab
- 1 pohár növényi alapú tejföl-alternatíva (150 g-os kiszerelés)
- 1 db lime leve
A fasírthoz
- 125 g füstölt tofu
- 1 ½ szál újhagyma
- 1 tk csípős paszta
- 70 g kimchi
- 30 g finomliszt
- só, bors
- 1 db lime reszelt héja
A fasírt panírozásához
- 60 g finomliszt
- só
- 40 ml kókusztej
- 40 g szezámmag
- 100 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- ½ db lime leve
- ½ pohár növényi alapú tejföl-alternatíva (150 g-os kiszerelés)
- 2 ek kimchilé
- 1 szál újhagyma
- ½ csokor koriander
Korianderes-spenótos szójababfőzelék csípős bundázott tofufasírttal
Hozzávalók
A főzelékhez
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db burgonya (250 g/db)
- 120 g bébispenót
- 1 csokor koriander
- 350 ml kókusztej
- ½ db zöldségleveskocka
- 400 g fagyasztott zöld szójabab
- 1 pohár növényi alapú tejföl-alternatíva (150 g-os kiszerelés)
- 1 db lime leve
A fasírthoz
- 125 g füstölt tofu
- 1 ½ szál újhagyma
- 1 tk csípős paszta
- 70 g kimchi
- 30 g finomliszt
- só, bors
- 1 db lime reszelt héja
A fasírt panírozásához
- 60 g finomliszt
- só
- 40 ml kókusztej
- 40 g szezámmag
- 100 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- ½ db lime leve
- ½ pohár növényi alapú tejföl-alternatíva (150 g-os kiszerelés)
- 2 ek kimchilé
- 1 szál újhagyma
- ½ csokor koriander
A szójababfőzelékhez először olajat hevítünk egy lábasban és beledobjuk a felaprított hagymát, sózzuk és 3-4 percig pirítjuk. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma is, amit addig hagyunk pirulni, amíg felkockázzuk a burgonyát. (Minél kisebbre vágjuk a burgonyát, annál előbb puhul meg a főzés során.) Beletesszük ezt is, pár perc alatt alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a bébispenótot és a durvára vágott koriandert, ezeket megfonnyasztjuk és felöntjük a kókusztejjel. Beledobjuk a leveskockát, és lefedve addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
A tofut összemorzsoljuk és hozzáadjuk a finomra aprított újhagymát. Belekeverjük a csípős pasztát és a felaprított kimchit, hozzáadjuk a lisztet, borsozzuk és belereszeljük a lime héját. Az egészet összegyúrjuk, és 15-20 grammos golyókat formázunk a masszából. Kikeverjük a panírhoz a lisztet sóval és a növényi tejjel. Egy sűrűbb palacsintatészta-állagot kell kapnunk, amibe belemártjuk a golyókat, majd megforgatjuk a szezámmaggal elkevert panko morzsában is, és félrerakjuk.
A főzelékalapot egy erős turmixgépben krémesre turmixoljuk, majd mehet vissza a lábasba, ahol hozzáadjuk a szójababot, a tejföl-helyettesítőt és egy lime levét. Közepes lángon kb. 10 percig főzzük. A szójabab sosem fog olyannyira megpuhulni, mint az itthon megszokott tarka társa, de ez nem is baj, hiszen így egy extra textúrát kapunk a főzelékbe.
Bő olajat forrósítunk egy kis lábasban 150-155 fokosra, így lesz elég ideje átsülni és szép aranybarnára készülni a fasírtnak. Egyszerre 5-6 golyó simán belemehet az olajba. Mikor megsültek, kikapjuk őket egy erre alkalmas kiszedővel, és jöhet a tálalás.
A főzeléket mélytányérba szedjük, pakolunk rá 3 db fasírtot, meglocsoljuk egy kis lime-lével kikevert tejföl-helyettesítővel, mehet rá a kimchi levéből is kevés, majd frissen aprított újhagymával és korianderrel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a korianderes-spenótos szójababfőzelék csípős bundázott tofufasírttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!