Hozzávalók
A tésztához
- 25 g friss élesztő
- 300 ml langyos víz
- 1 tk kristálycukor
- 500 g finomliszt
- 15 g só
- 2 ek étolaj
A szószhoz
- 2 ek étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml passata
- só, bors
- 2 tk szárított oregánó
- 2 tk szárított bazsalikom
A feltéthez
- 200 g trappista sajt
- 100 g gépsonka
- 50 g szalámi
- ½ db kaliforniai paprika
- 50 g morzsolt csemegekukorica
- 4 db koktélparadicsom
- 2 ek ketchup
Hozzávalók
A tésztához
- 25 g friss élesztő
- 300 ml langyos víz
- 1 tk kristálycukor
- 500 g finomliszt
- 15 g só
- 2 ek étolaj
A szószhoz
- 2 ek étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml passata
- só, bors
- 2 tk szárított oregánó
- 2 tk szárított bazsalikom
A feltéthez
- 200 g trappista sajt
- 100 g gépsonka
- 50 g szalámi
- ½ db kaliforniai paprika
- 50 g morzsolt csemegekukorica
- 4 db koktélparadicsom
- 2 ek ketchup
A mini pizzák elkészítéséhez az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és hagyjuk 10-15 percet állni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet kézzel vagy dagasztógéppel kidagasztjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk 50-60 percet állni, hogy megkeljen a tészta.
A pizzaszószhoz közepes lángon olajat hevítünk egy lábasban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd ráöntjük a passatát. Ízesítjük sóval, borssal, hozzákeverjük az oregánót és a bazsalikomot is. Az egészet összeforraljuk, és félretesszük.
Ha megkelt a tészta, 12 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formázunk belőlük és egy tepsin, fólia alatt hagyjuk 15 percet kelni. A szalámit és a sonkát kb. 1,5 centis téglalapra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát pedig apró darabokra vágjuk. Enyhén olajos kézzel elkezdjük megformázni a tésztát. Kis kör alakot kell formáznunk, aminek van egy kis pereme. Megkenjük a tésztákat a paradicsomszósszal, megszórjuk a trappistával és tetszőlegesen feltesszük rájuk a feltétet. 230 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a tetejére nyomjuk a ketchupot.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztési idő: 75 perc
- Sütési idő: 12 perc
Ha tetszett a mini pizzák receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!