Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
- 200 g gouda sajt
Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
- 200 g gouda sajt
A leveles tésztát kiterítjük, és egy 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval jó szorosan kiszaggatjuk a tésztát. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tojást lazán felverjük, és lekenünk vele egy lapot, megszórjuk egy nagyobb csipet reszelt sajttal, erre jöhet egy újabb tészta, amit lenyomkodunk a széleknél, és lekenjük a tetejét tojással.
@streetkitchenhu Megúszós sajtos pogácsa 🧀 #cheese #recipe #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ In Love With You – BLVKSHP
Ezután ismét megszórjuk sajttal, majd egy újabb tészta, amit lenyomkodunk, lekenjük tojással, és megszórjuk sajttal. 3 db tésztát használunk egy pogácsához, és ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük és kész is.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett az egyszerű sajtos pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nektek van már jól bevált sajtos pogácsa receptetek? Nekünk nyilván több is akad, és nem csak sajtos. A tepertőset éppúgy szeretjük, mint a medvehagymásat vagy éppen a krumplisat. Szinte minden arcunk gyártott már ilyet vagy olyat, de most jöjjön egy top 3-as lista:
Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből