Hozzávalók
A sajtgolyóhoz
- 300 g trappista sajt
- 3 db tojás
- 75 g liszt
- 1 ek zsemlemorzsa + 100 g a hempergetéshez
- só
- bő olaj a sütéshez
A zöldséghasábokhoz
- ½ db kígyóuborka
- 1 db piros kaliforniai paprika
A mártogatóshoz
- 175 g joghurt
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
A tálaláshoz
- ketchup
Hozzávalók
A sajtgolyóhoz
- 300 g trappista sajt
- 3 db tojás
- 75 g liszt
- 1 ek zsemlemorzsa + 100 g a hempergetéshez
- só
- bő olaj a sütéshez
A zöldséghasábokhoz
- ½ db kígyóuborka
- 1 db piros kaliforniai paprika
A mártogatóshoz
- 175 g joghurt
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
A tálaláshoz
- ketchup
A rántott sajtgolyók elkészítéséhez először a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát, sózzuk, majd az egészet összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük.
A zöldségeket hasábokra vágjuk. A mártogatóshoz egy tálban összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott petrezselymet és a sót.
A sajtos masszából diónyi nagyságú golyókat formázunk, és meghempergetjük a zsemlemorzsában, majd 170 fokos olajban, kissé mozgatva, 2-3 perc alatt készre sütjük. A sajtgolyókat a zöldségekkel, a mártogatóssal és ketchuppal tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a rántott sajtgolyók hasáb zöldségekkel receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több finomság a kicsiknek:
Paradicsomos mini wonton leves
Zöldséges sajtos makaróni
Sütőben sült olaszos túrófánk málnaszósszal