Hozzávalók
A tésztához
- só
- 280 g fusilli tészta
A raguhoz
- 4 ek étolaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g fagyasztott aprított spenót
- 1 konzerv csemegekukorica (340 g-os kiszerelés)
- 250 g mascarpone
- 50 g vaj
Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval
Hozzávalók
A tésztához
- só
- 280 g fusilli tészta
A raguhoz
- 4 ek étolaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g fagyasztott aprított spenót
- 1 konzerv csemegekukorica (340 g-os kiszerelés)
- 250 g mascarpone
- 50 g vaj
A spenótos-kukoricás tészta mascarponéval recept első lépéseként a tésztát sós, bő, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A raguhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és rárakjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon 1 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a kiolvadt, kinyomkodott spenótot is a lecsepegtetett kukoricával együtt. Közepesen erős lángon további 2 percig pirítjuk, majd ismét egy picit megsózzuk, és hozzáadjuk a mascarponét. Amikor a mascarpone folyóssá vált (ez nagyon kevés idő), beledobjuk a raguba a vajat is. Megvárjuk, míg elolvad, majd összeforgatjuk a ragut a tésztával, és tálalunk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a spenótos-kukoricás tészta recept mascarponéval, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!