Hozzávalók
- 100 g káposzta
- 6 szelet répa
- 2 rózsa brokkoli
- 5 db cseresznyeparadicsom
- 3 szelet mozzarella sajt (elhagyható)
- 2 db tojás
- 1 ek paradicsomszósz
Hozzávalók
- 100 g káposzta
- 6 szelet répa
- 2 rózsa brokkoli
- 5 db cseresznyeparadicsom
- 3 szelet mozzarella sajt (elhagyható)
- 2 db tojás
- 1 ek paradicsomszósz
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a répát felszeleteljük, a brokkolit pedig rózsáira szedjük. Egy fazékban vizet forralunk, majd 5 percig főzzük benne a répát, a brokkolit és a káposztát. Ez idő alatt felszeleteljük a paradicsomokat, karikára vágjuk a mozzarellát, a tojásokat pedig felverjük.
Egy kisebb kerek sütőformát veszünk elő, sütőpapírt teszünk bele, majd egyenletesen belehelyezzük a káposztát, és beleöntjük a tojás 2/3-át. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük a „pizzaalapunkat”. Ezt követően kivesszük, és bekenjük az alapot paradicsomszósszal. A következő lépésben a pizzát a répával, apróra tört brokkolival, paradicsommal és opcionálisan mozzarella sajttal díszítjük, majd ráöntjük a maradék tojást. Visszatoljuk a 180 fokos sütőbe további 20 percre, majd kivesszük a sütőformából, és kész is a proteindús zöldséges pizzánk.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Korosztály: 8 hónapos kortól
Ha tetszett a barackos-ricottás csiga receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!