Hozzávalók
- 700 g burgonya
- só
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 300 ml forró víz
- 60 ml 10%-os ecet
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 700 g burgonya
- só
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 300 ml forró víz
- 60 ml 10%-os ecet
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek olívaolaj
Az ecetes krumplisaláta elkészítéséhez a krumplikat meghámozzuk, és egészben sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lehűtjük, majd vékony, kb. 0,5 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk.
Míg fő a krumpli, a lila hagymát vékony karikákra vágjuk, és összekeverjük a forró vízzel, az ecettel, a cukorral, az olívaolajjal, valamint egy kevés sóval. Utolsó lépésként mehet bele a felszeletelt krumpli, ezután hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön, mire az ünnepi asztalra kerül. 🙂
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az ecetes krumplisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!