Köretek

Répás-retkes-mogyoróssaláta

Répás-retkes-mogyorós saláta

Hozzávalók
1 szál
sárgarépa
(130 g/szál)
só, bors
1
csomó hónapos retek
0.5 db
jégcsapretek
(300 g/db)
120 g
lila káposzta
50 g
bébispenót
35 g
sós, pörkölt földimogyoró
30 g
zöldborsócsíra
A dresszinghez
50 g
sós, pörkölt földimogyoró
35 ml
étolaj
0.5 mk
mustár
100 ml
narancslé
1 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet

Elkészítés

A répás-retkes-mogyorós saláta elkészítéséhez a sárgarépát egy hámozóval vékony csíkokra vágjuk, kicsit sózzuk és borsozzuk, hogy megpuhuljon.

A hónapos retek felét vékonyan felszeleteljük, a másik felét negyedeljük. A jégcsapretket is felcsíkozzuk a hámozóval, a lila káposztát pedig vékony csíkokra vágjuk. Mindent összekeverünk egy tálban a spenótlevelekkel, majd meglocsoljuk a dresszinggel. Ehhez a hozzávalókat késes aprítóba tesszük és minél simább, homogénebb dresszinggé turmixoljuk.

A kész salátát megszórjuk a földimogyoróval, és zöldborsócsírával díszítjük.

repas-retkes-mogyoros-salata
Répás-retkes-mogyorós saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több ízbomba saláta:

Spenótos gombasaláta

Édes-savanyú répa pirított mogyoróval

Franciasaláta

www.streetkitchen.hu

Biztos nem a logopédusok álma ez a kaja, viszont a roppanós zöldségek és a kellemes ízek kárpótolják majd őket.

Hozzávalók

4 főre
1 szál
sárgarépa
(130 g/szál)
só, bors
1
csomó hónapos retek
0.5 db
jégcsapretek
(300 g/db)
120 g
lila káposzta
50 g
bébispenót
35 g
sós, pörkölt földimogyoró
30 g
zöldborsócsíra
A dresszinghez
50 g
sós, pörkölt földimogyoró
35 ml
étolaj
0.5 mk
mustár
100 ml
narancslé
1 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet

A répás-retkes-mogyorós saláta elkészítéséhez a sárgarépát egy hámozóval vékony csíkokra vágjuk, kicsit sózzuk és borsozzuk, hogy megpuhuljon.

A hónapos retek felét vékonyan felszeleteljük, a másik felét negyedeljük. A jégcsapretket is felcsíkozzuk a hámozóval, a lila káposztát pedig vékony csíkokra vágjuk. Mindent összekeverünk egy tálban a spenótlevelekkel, majd meglocsoljuk a dresszinggel. Ehhez a hozzávalókat késes aprítóba tesszük és minél simább, homogénebb dresszinggé turmixoljuk.

A kész salátát megszórjuk a földimogyoróval, és zöldborsócsírával díszítjük.

repas-retkes-mogyoros-salata
Répás-retkes-mogyorós saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több ízbomba saláta:

Spenótos gombasaláta

Édes-savanyú répa pirított mogyoróval

Franciasaláta

Ha tetszett a Répás-retkes-mogyorós saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept