Hirdetés

A klasszikus finomfőzelék

Hozzávalók

4
főre
+
300 g répa (4 szál)
300 g karalábé (1 nagyobb db)
150 g karfiol
60 g vaj
1 csokor petrezselyem
300 g zöldborsó (fagyasztott)
só, őrölt fehér bors
1 púpozott tk cukor
400 ml tej
200 ml tejszín
2 púpozott ek liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A klasszikus finomfőzelék

Ha a finomfőzelék hallatán régi, menzás rémképek jelennek meg előttetek, akkor gyorsan hessegessétek el őket, és irány a konyha, mert most bebizonyítjuk, hogy jól elkészítve ez igenis egy nagyon, de nagyon klassz főzelék!
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g répa (4 szál)
300 g karalábé (1 nagyobb db)
150 g karfiol
60 g vaj
1 csokor petrezselyem
300 g zöldborsó (fagyasztott)
só, őrölt fehér bors
1 púpozott tk cukor
400 ml tej
200 ml tejszín
2 púpozott ek liszt
Bevásárlólistához adom

A tisztított répát és karalábét felkockázzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük. A vajon párolni kezdjük a répát és a petrezselyem vágott szárát. A répából kioldódó karotin majd szép krémes színt fog adni a főzeléknek. Pár perc múlva mehet rá a karalábé.

A karfiolra annyi vizet öntünk, hogy egy kicsit ellepje, sózzuk, hagyjuk felforrni, és félrehúzzuk.

A párolódó zöldségekhez hozzáadjuk az előzőleg már kiengedett zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük a karfiol főzőlevével, és annyi vízzel, hogy ellepje. Így pároljuk addig, amíg minden zöldség megpuhul. Utána mehet bele a karfiol is, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Ha újra felforrt, lisztből és kevés vízből kikevert habarással sűrítjük, és alaposan kiforraljuk.

A klasszikus finomfőzelék

Ha tetszett a klasszikus finomfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások