Hirdetés

Tejszínes karfiolleves

Hozzávalók

6
főre
+
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
5 - 6 szál sárgarépa
1 ek pirospaprika (csapott)
3 - 4 db babérlevél
1 fej karfiol
1 tk szárított tárkony
2 - 2 ½ l óvíz
1 ek liszt + 100 ml víz
200 ml tejszín
1 csokor petrezselyem (kicsi)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tejszínes karfiolleves

A karfiolleves az egyik kedvenc levesem gyerekkorom óta. Én most az alaprecepten annyit változtattam, hogy tejföl helyett tejszínt kevertem hozzá, de simán rakhattok bele tejfölt is, ha kedvetek tartja, úgy is nagyon tuti lesz :)
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
5 - 6 szál sárgarépa
1 ek pirospaprika (csapott)
3 - 4 db babérlevél
1 fej karfiol
1 tk szárított tárkony
2 - 2 ½ l óvíz
1 ek liszt + 100 ml víz
200 ml tejszín
1 csokor petrezselyem (kicsi)
Bevásárlólistához adom

Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A répát karikákra vágjuk, a karfiolt rózsákra szedjük és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk, majd mehet rá a pirospaprika, tárkony, babérlevél. Felöntjük a vízzel, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket.

A lisztet elkeverjük a vízzel, felöntjük a tejszínnel, és a leves főzőlevéből pár evőkanállal hozzákeverünk (hőkiegyenlítés). Az egészet a leveshez keverjük és egyet forralunk rajta. Végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és kész is vagyunk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások