Hirdetés

Barnított vajas karfiolkrémleves

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
1 fej karfiol (nagy)
só, bors
2 ek olaj
70 g vaj
1 csokor friss zsálya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l zöldségalaplé
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barnított vajas karfiolkrémleves

A barnított vaj, a sült karfiol és a pirított zsálya már így külön-külön is zseniális, de most képzeljétek el egy krémlevesben együtt! Egyszerűen isteni, és ezzel tényleg nem lehet leállni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
1 fej karfiol (nagy)
só, bors
2 ek olaj
70 g vaj
1 csokor friss zsálya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l zöldségalaplé
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A karfiolt apró rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A vajat elkezdjük felmelegíteni egy gyorsforralóban. Ha felhabzott, tovább melegítjük, amíg mogyorós illata és enyhe barnás színe nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről. Ha szeretnénk, leszűrhetjük. 

Egy lábasba öntjük a vajat, és legelőször néhány zsályalevelet lepirítunk benne, majd kiszedjük, mert ez a díszítéshez fog kelleni.

A vajon ezután elkezdjük üvegesre párolni az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott maradék zsályát, és ezzel kicsit lepirítjuk. Belerakjuk a sült karfiolt (néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz), felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 10 percet főzzük. Ezután leturmixoljuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd a pirított zsályalevéllel és a karfiollal tálaljuk.

Barnított vajas karfiolkrémleves
Barnított vajas karfiolkrémleves

Ha tetszett a karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a karfiolos kaják is érdekelhetnek:

Vegán karfiolkrémleves

Sült paprikás karfiolkrémleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?