Hirdetés

Borscs: Az orosz céklaleves

Hozzávalók

3
literhez
+
400 g sertéslapocka
2 l liter víz
3 - 4 db babérlevél
1 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
só, bors
3 db cékla
200 g fehér káposzta
3 db  sárgarépa
2 db fehérrépa
1 ek olaj
2 ek sűrített paradicsom
1 tk cukor
2 db megtisztított krumpli

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Borscs: Az orosz céklaleves

Ez a hagyományos orosz céklaleves nálunk nem igazán népszerű, pedig egy roppant finom és színes kajáról beszélünk. Mivel hús és krumpli is van benne, ezért tök laktató, tehát erre a téli időszakra pont ideális!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

3
literhez
+
400 g sertéslapocka
2 l liter víz
3 - 4 db babérlevél
1 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
só, bors
3 db cékla
200 g fehér káposzta
3 db  sárgarépa
2 db fehérrépa
1 ek olaj
2 ek sűrített paradicsom
1 tk cukor
2 db megtisztított krumpli

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A húst kisebb kockákra vágjuk, feltesszük főni egy nagyobb lábasban a babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy megfőjön, forrástól számított kb. 25-30 perc alatt. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb lábasban a zöldségeket kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, majd pár perc után adunk hozzáadunk egy merőkanálnyit a húsléből, belekeverjük a paradicsompürét és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk őket. A krumplit kisebb kockákra vágjuk és a kicsit előpárolt zöldségekkel együtt a húshoz adjuk, még 10-15 percig főzzük a levest, végül pedig tejföllel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások