Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 80 g paprikás kolbász
- 2 tk sűrített paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 200 ml passata
- 2 szem kisebb krumpli
- 2 - 2 ½ l víz
- 500 g darált marhahús
- 2 marék fodros kel
- 1 csokor friss petrezselyem
- fehérborecet (ízlés szerint)
- 100 g kagylótészta
- só, bors
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 80 g paprikás kolbász
- 2 tk sűrített paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 200 ml passata
- 2 szem kisebb krumpli
- 2 - 2 ½ l víz
- 500 g darált marhahús
- 2 marék fodros kel
- 1 csokor friss petrezselyem
- fehérborecet (ízlés szerint)
- 100 g kagylótészta
- só, bors
Apróra vágunk 4 gerezd fokhagymát, és az olívaolajon megpároljuk. Beledobjuk a kis darabokra vágott kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rárakjuk a sűrített paradicsomot és kicsit lepirítjuk. Belerakjuk a felkockázott répát, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a füstölt paprikát. Felöntjük a passatával és visszarakjuk a tűzre.
Ha rottyant egyet, belerakjuk a felkockázott krumplit és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük lassan, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. Ekkor a darált húst összekeverjük 1 teáskanál sóval, és egy gerezd zúzott fokhagymával, megborsozzuk és diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket a levesbe rakunk. Kb. 5 perc múlva beletépkedjük a fodros kelt és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Ha kell, sózzuk, borsozzuk még és ízlés szerint egy kis ecetet öntünk bele. Végül a tésztát is belerakjuk, és ha megpuhult, el is zárhatjuk.
Ha tetszett az escudella receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!