Hozzávalók
A leveshez:
- 4 fej vöröshagyma
- 3 szál póréhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 40 g vaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 l alaplé
- só
- bors
- 2 - 3 db babérlevél
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 tk borecet
A tálaláshoz:
- 100 g sajt (edami, trappista...stb)
- 1 db bagett
- metélőhagyma
Hozzávalók
A leveshez:
- 4 fej vöröshagyma
- 3 szál póréhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 40 g vaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 l alaplé
- só
- bors
- 2 - 3 db babérlevél
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 tk borecet
A tálaláshoz:
- 100 g sajt (edami, trappista...stb)
- 1 db bagett
- metélőhagyma
A hagymát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy nagyobb edénybe dobjuk, majd egy kevés olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Amikor a hagyma megpárolódott rádobjuk a vajat és tovább kevergetjük, hogy karamellizálódjon a hagyma. Mikor a főzés felénél járunk belepakoljuk a szeletekre vágott fokhagymagerezdeket. Felöntjük a fehérborral és tovább pirítjuk az alapot, nagyjából 20 percig, hogy frankó aranybarna színt kapjon.
Ezután felöntjük az alaplével, beleszórjuk a levesbe a fűszereket és a borecetet. Jól átkeverjük és sütőbe rakható tálakba szedjük a hagymalevest. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal, erre pakolunk 1-1 fél szelet bagettet, erre mehet egy újabb réteg sajt, majd bedobjuk őket a sütőbe 200 fokra, kb. 5-8 percre. Ezalatt a sajt szépen rásül a bagettre és isteni finom végeredményt ad!!
Ha tetszett a francia hagymaleves sajtos bagettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!