Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A leveshez:

4 fej vöröshagyma
3 szál póréhagyma
2 ek olívaolaj
40 g vaj
2-3 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
1 l alaplé
bors
2-3 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 tk borecet

A tálaláshoz:

100 g sajt (edami, trappista...stb)
1 bagett
metélőhagyma
Hirdetés

Francia hagymaleves sajtos bagettel

Gyerekek, van ember, aki nem szereti a hagymalevest? Hát ezt a verziót konkrétan még a legnagyobb hagymagyűlölők is imádni fogják, ugyanis ennél finomabb karamellizált ízvilágot másból nem lehet kihozni! Ja és ennek rengeteg sajt és még egy pirított bagett is van a tetején, szóval tényleg, de tényleg zseniálisan finom lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A leveshez:

4 fej vöröshagyma
3 szál póréhagyma
2 ek olívaolaj
40 g vaj
2-3 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
1 l alaplé
bors
2-3 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 tk borecet

A tálaláshoz:

100 g sajt (edami, trappista...stb)
1 bagett
metélőhagyma
Fotó: Fördős Peti

A hagymát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy nagyobb edénybe dobjuk, majd egy kevés olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Amikor a hagyma megpárolódott rádobjuk a vajat és tovább kevergetjük, hogy karamellizálódjon a hagyma. Mikor a főzés felénél járunk belepakoljuk a szeletekre vágott fokhagymagerezdeket, felöntjük a fehérborral és tovább pirítjuk az alapot, nagyjából 20 percig, hogy frankó aranybarna színt kapjon.

Fotó: Fördős Peti

Ezután felöntjük az alaplével, beleszórjuk a levesbe a fűszereket és a borecetet, jól átkeverjük és sütőbe rakható tálakba szedjük a hagymalevest. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal, erre pakolunk 1-1 fél szelet bagettet, erre mehet egy újabb réteg sajt, majd bedobjuk őket a sütőbe 200 fokra, kb. 5-8 percre. Ezalatt a sajt szépen rásül a bagettre és isteni finom végeredményt ad!!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?