Hirdetés

Frankfurti leves

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
4 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
200 g frankfurti virsli
Hozzávaló kipipálva
40 g füstölt szalonna
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 - 8 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
½ db paprika
Hozzávaló kipipálva
½ db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 mk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
500 g burgonya
Hozzávaló kipipálva
0.25 db kelkáposzta
Hozzávaló kipipálva
200 ml tejföl
Hozzávaló kipipálva
2 tk liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Frankfurti leves

Ha mondanunk kéne három téli levest, akkor a frankfurti leves tuti, hogy benne lenne a listában. Totál egyszerű, és elhízni sem fogtok tőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
196
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
4 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
200 g frankfurti virsli
Hozzávaló kipipálva
40 g füstölt szalonna
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 - 8 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
½ db paprika
Hozzávaló kipipálva
½ db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 mk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
500 g burgonya
Hozzávaló kipipálva
0.25 db kelkáposzta
Hozzávaló kipipálva
200 ml tejföl
Hozzávaló kipipálva
2 tk liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A frankfurti leveshez először felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edénybe tesszük, és a zsírját tepertősre sütjük. Rátesszük a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, majd jöhet hozzá a paradicsompüré.

Frankfurti leves

Ha jól megpirultak, pár csepp vizet öntünk rá, majd megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és többször felöntve kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majorannával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük.

Ezután hozzáadunk másfél liter forró vizet, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a kockára vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejföllel, a liszttel és egy kevés vízzel habarást készítünk, és ezzel sűrítjük a levest. Hozzáadjuk a virslit, és ha újból felforrt, el is készült.

Ha tetszett a frankfurti leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a levesreceptek is érdekelhetnek:

Kolbászos bableves héveknédlivel

Tejfölös burgonyaleves

Csicseriborsós zöldségleves quinoával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?