Hirdetés
Bespájzolva

Frankfurti leves

Hozzávalók

4
főre
+
4 ek olaj
200 g frankfurti virsli
40 g füstölt szalonna
1 fej hagyma
4 - 8 gerezd fokhagyma
½ db paprika
½ db paradicsom
1 mk paradicsompüré
1 tk pirospaprika
1 tk majoranna
1 tk őrölt kömény
só, bors
½ kg burgonya
0.25 kg kelkáposzta
200 ml tejföl
2 tk liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Frankfurti leves

Ha mondanunk kéne három téli levest, akkor a frankfurti leves tuti, hogy benne lenne a listában. Totál egyszerű, és elhízni sem fogtok tőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 ek olaj
200 g frankfurti virsli
40 g füstölt szalonna
1 fej hagyma
4 - 8 gerezd fokhagyma
½ db paprika
½ db paradicsom
1 mk paradicsompüré
1 tk pirospaprika
1 tk majoranna
1 tk őrölt kömény
só, bors
½ kg burgonya
0.25 kg kelkáposzta
200 ml tejföl
2 tk liszt
Bevásárlólistához adom

A felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edénybe tesszük, és a zsírját tepertősre sütjük. Rátesszük a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, majd jöhet hozzá a paradicsompüré.

Frankfurti leves

Ha jól megpirultak, pár csepp vizet öntünk rá, majd megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és többször felöntve kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majorannával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük.

Ezután hozzáadunk másfél liter forró vizet, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a kockára vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejföllel, a liszttel és egy kevés vízzel habarást készítünk, és ezzel sűrítjük a levest. Hozzáadjuk a virslit, és ha újból felforrt, el is készült.

Ha tetszett a frankfurti leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások