Hirdetés

Gesztenyés-édesburgonyás sütőtökkrémleves

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 db kicsi hokkaido tök
2 db édesburgonya
2 ek olívaolaj
1 tk vaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 levél friss zsálya
1 tk kurkuma
1 tk őrölt pirospaprika
só, bors
1 ½ liter alaplé
1 l víz
125 g natúr gesztenyemassza

A hántoláshoz

hántolt tökmag
tökmagolaj
Hirdetés

Gesztenyés-édesburgonyás sütőtökkrémleves

Kedvenc őszi-téli levesem. Hangsúlyosan édes, de mégis van benne valami kedves visszafogottság, úgyhogy én minden falat után úgy érzem: ez soha nem elég! Ha nem találtatok hokkaido tököt, próbáljátok ki klasszikus sütőtökkel, úgyis finom lesz.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 db kicsi hokkaido tök
2 db édesburgonya
2 ek olívaolaj
1 tk vaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 levél friss zsálya
1 tk kurkuma
1 tk őrölt pirospaprika
só, bors
1 ½ liter alaplé
1 l víz
125 g natúr gesztenyemassza

A hántoláshoz

hántolt tökmag
tökmagolaj

A hokkaido tököt kimagozzuk és nagyobb cikkekre vágva megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt. Közben kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a felcsíkozott zsálya és a fokhagyma is. Néhányszor átkeverjük és rádobjuk a kockára vágott édesburgonyát. Ezzel is átforgatjuk, majd mehet rá az alaplé, a víz és a fűszerek.

15 perc után hozzáadjuk a sült hokkaido tököt és a gesztenyemasszát is és együtt főzzük még 15 percig. Leturmixoljuk és esetleg némi víz hozzáadásával beállítjuk a kívánt sűrűséget. Némi pirított tökmaggal és tökmagolajjal kínáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások