Hozzávalók
- 1 db kicsi hokkaido tök
- 2 db édesburgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 levél friss zsálya
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors
- 1 ½ l alaplé
- 1 l víz
- 125 g natúr gesztenyemassza
A hántoláshoz
- hántolt tökmag
- tökmagolaj
Gesztenyés-édesburgonyás sütőtökkrémleves
Hozzávalók
- 1 db kicsi hokkaido tök
- 2 db édesburgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 levél friss zsálya
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors
- 1 ½ l alaplé
- 1 l víz
- 125 g natúr gesztenyemassza
A hántoláshoz
- hántolt tökmag
- tökmagolaj
A hokkaido tököt kimagozzuk és nagyobb cikkekre vágva megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt. Közben kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a felcsíkozott zsálya és a fokhagyma is. Néhányszor átkeverjük és rádobjuk a kockára vágott édesburgonyát. Ezzel is átforgatjuk, majd mehet rá az alaplé, a víz és a fűszerek.
15 perc után hozzáadjuk a sült hokkaido tököt és a gesztenyemasszát is és együtt főzzük még 15 percig. Leturmixoljuk és esetleg némi víz hozzáadásával beállítjuk a kívánt sűrűséget. Némi pirított tökmaggal és tökmagolajjal kínáljuk.