Vega
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 fej karfiol (900 g/fej)
- 2 tk currypor
- só, bors
- 200 ml habtejszín
- 2 ek fehér balzsamecet
A tálaláshoz
- 200 g füstölt sajt
- 1 tk kakukkfű
Currys karfiolkrémleves
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 fej karfiol (900 g/fej)
- 2 tk currypor
- só, bors
- 200 ml habtejszín
- 2 ek fehér balzsamecet
A tálaláshoz
- 200 g füstölt sajt
- 1 tk kakukkfű
A currys karfiolkrémleves első lépése, hogy olajat melegítünk egy lábasban, rátesszük a szeletekre vágott hagymát és közepes hőfokon kb. 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, megszórjuk a curryvel, sózzuk, borsozzuk és kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami nagyjából kétujjnyira ellepi.
Addig főzzük, amíg a karfiol meg nem puhul, ez a karfiolrózsáktól függően 15-20 perc. Amikor megpuhult a karfiol, az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, ízesítjük az ecettel, és tálalunk.
Tányérba szedjük a levest, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a kakukkfűvel.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a currys karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A karfiol egy megosztó alapanyag, pedig nagyon finom kajákat lehet alkotni belőle! Ha te is kedveled, és kipróbálnál még hasonló recepteket a currys karfiolkrémleves után, akkor ezeket ajánljuk:
Csirkemell karfiollal, csicseriborsókrémmel és pattogatott kukoricával