Hirdetés

Hajdinás vargányaleves

Hozzávalók

Hozzávalók
4 - 6
főre
150 g hajdina
1 fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olaj vagy zsír
2 tk pirospaprika
1 db TV paprika fele
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 db zeller (kicsi)
2 db babérlevél
só, bors
3 tk tárkony
1 tk lestyán
300 g vargánya
1 kis csokor petrezselyem
tejföl
Hirdetés

Hajdinás vargányaleves

Ha egy kicsit különlegesebb levesre vágytok a hűvös időben, akkor próbáljátok ki ezt a levest, tuti, hogy jól fog esni a főétel előtt.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4 - 6
főre
150 g hajdina
1 fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olaj vagy zsír
2 tk pirospaprika
1 db TV paprika fele
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 db zeller (kicsi)
2 db babérlevél
só, bors
3 tk tárkony
1 tk lestyán
300 g vargánya
1 kis csokor petrezselyem
tejföl

A hajdinát beáztatjuk hideg vízbe 4 órára, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk a zsiradékon, felöntjük kevés vízzel, megszórjuk a pirospaprikával és rádobjuk a nagyobb darabokra vágott paprikát. 5-10 percig főzzük, és hozzáadjuk  a felkockázott leveszöldséget is.

Felöntjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a tárkonyt, a lestyánt, és a szeletelt vargányát. 10 percig főzzük, majd beleöntjük a beáztatott hajdinát, és vele együtt is főzzük még 15 percet. Beleszórjuk a felaprított petrezselymet, ezzel már csak 1-2 percig forraljuk. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások