Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma héjával (1 fej/150 g)
- 1 kg orja (sertés húsos gerinccsont)
- 4 l víz
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk egész bors
- 2 - 3 szál sárgarépa (2-3 szál/400 g)
- 2 - 3 szál petrezselyemgyökér (2-3 szál/350 g)
- 1 db karalábé (1 db/140 g)
- 1 db zellergumó (1 db/200 g)
- 1 csokor petrezselyem
- 250 g cérnametélt
Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma héjával (1 fej/150 g)
- 1 kg orja (sertés húsos gerinccsont)
- 4 l víz
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk egész bors
- 2 - 3 szál sárgarépa (2-3 szál/400 g)
- 2 - 3 szál petrezselyemgyökér (2-3 szál/350 g)
- 1 db karalábé (1 db/140 g)
- 1 db zellergumó (1 db/200 g)
- 1 csokor petrezselyem
- 250 g cérnametélt
Az igazán finom húsleves cérnametélttel elkészítéséhez a héjas hagymát először megmossuk, majd félbevágjuk, és a vágott oldalával lefelé, egy száraz de füstölgő serpenyőben feketére pirítjuk. Az orját 230 fokos, előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt előpirítjuk, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, és feltesszük főni a fokhagymával, az egész borssal és a hagymával együtt.
2-3 órán át gyöngyözve főzzük, aztán jöhetnek bele a pucolt zöldségek, a petrezselyem és még 1 órán át gyöngyözve bugyogtatjuk, végül ízlés szerint sózzuk. A cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben, pár perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük.
A levest átszűrjük, a zöldségeket félretesszük, a csontot pedig elengedjük. Tálaláskor a tésztával és a zöldségekkel kínáljuk.
Elkészítési idő: 4-5 óra
Ha tetszett a húsleves cérnametélttel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több ízletes leves:
Pulykahúsleves combból
Daragaluska-leves
Csirkehúsleves rizstésztával
A kedvenc húslevesünk