Hirdetés
Karácsonyi menü

Jéghidegen és forrón is isteni: íme a tökéletes almaleves almachipsz-szel

Hozzávalók

4
személyre
+

A leveshez

2 ek méz
4 ek barnacukor
4 db alma
½ db ½ citrom leve
1 l víz
1 egész fahéj
5 db szegfűszeg
100 ml tejszín
1 csapott ek étkezési keményítő

Az almachipshez

1 db alma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Jéghidegen és forrón is isteni: íme a tökéletes almaleves almachipsz-szel

Ezt a tökéletes almaleves receptet azért érdemes lementeni, mert nem csak a nyári melegben, hidegen fogyasztva isssteni finom, hanem télen, forrón szürcsölgetve is nagyon bejövős. Ráadásnak ott figyel a tetején a jó kis házi almachips, ami megkoronázza ezt a téli-nyári leveskét. Teszteljétek, imádni fogjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A leveshez

2 ek méz
4 ek barnacukor
4 db alma
½ db ½ citrom leve
1 l víz
1 egész fahéj
5 db szegfűszeg
100 ml tejszín
1 csapott ek étkezési keményítő

Az almachipshez

1 db alma
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóraEgy edényben elkezdjük karamellizálni a cukrot és a mézet. Közben az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével, majd az olvadt cukorra dobjuk. Átforgatjuk, hogy bevonja őket a karamell majd felöntjük a vízzel. Beledobjuk a fahéjat, a szegfűszeget és lefedve kb. 20 perc alatt megfőzzük a levest. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük és kevergetve újraforraljuk, majd jól lehűtjük.

Az almachipshez az almát kb. 1 mm vékonyra szeleteljük és sütőpapírral borított tepsire terítjük. 120 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások