Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek méz
- 4 ek barnacukor
- 4 db alma
- ½ db ½ citrom leve
- 1 l víz
- 1 egész fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 100 ml tejszín
- 1 csapott ek étkezési keményítő
Az almachipshez
- 1 db alma
Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek méz
- 4 ek barnacukor
- 4 db alma
- ½ db ½ citrom leve
- 1 l víz
- 1 egész fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 100 ml tejszín
- 1 csapott ek étkezési keményítő
Az almachipshez
- 1 db alma
Fotó: Szilágyi NóraEgy edényben elkezdjük karamellizálni a cukrot és a mézet. Közben az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével, majd az olvadt cukorra dobjuk. Átforgatjuk, hogy bevonja őket a karamell majd felöntjük a vízzel. Beledobjuk a fahéjat, a szegfűszeget és lefedve kb. 20 perc alatt megfőzzük a levest. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük és kevergetve újraforraljuk, majd jól lehűtjük.
Az almachipshez az almát kb. 1 mm vékonyra szeleteljük és sütőpapírral borított tepsire terítjük. 120 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.