A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 100 g kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1 tk paradicsompüré
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 2 db burgonya (200 g/db)
- 200 g vágott savanyú káposzta
- 1 szál füstölt kolbász (100 g/szál)
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 db kovászos cipó
- 140 g tejföl
Jota – szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 100 g kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1 tk paradicsompüré
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 2 db burgonya (200 g/db)
- 200 g vágott savanyú káposzta
- 1 szál füstölt kolbász (100 g/szál)
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 db kovászos cipó
- 140 g tejföl
A jota egyszerűen elkészíthető, laktató leves, érdemes elkészíteni! Első lépésként az olajon elkezdjük lepirítani a felcsíkozott szalonnát és a finomra vágott hagymát. Ha már jól lepirult, hozzádobjuk a felaprított fokhagymát, és 1 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a babérlevelet, a paradicsompürét, és megszórjuk a többi fűszerrel.
Felöntjük egy kevés vízzel, és jöhet bele a megtisztított, felkockázott burgonya és az átmosott savanyú káposzta is. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a hozzávalókat, majd amikor a krumpli 80%-osra főtt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a lecsepegtetett babkonzervet is. Készre főzzük, és ha szükséges, közben még pótoljuk a vizet. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a jota leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!