Hozzávalók
A leveshez
- 100 g kovászos kenyér
- 1 konzerv hámozott paradicsom (250 g-os kiszerelés)
- ½ db kígyóuborka (200 g/db)
- 1 db kápia paprika
- 200 g eper
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 levél friss bazsalikom
- 100 ml olívaolaj
- 300 ml víz
- 50 ml fehér balzsamecet
- só, bors
A tálaláshoz
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 0.25 db kígyóuborka (200 g/db)
- 2 ek olívaolaj
- 3 db friss eper
Hozzávalók
A leveshez
- 100 g kovászos kenyér
- 1 konzerv hámozott paradicsom (250 g-os kiszerelés)
- ½ db kígyóuborka (200 g/db)
- 1 db kápia paprika
- 200 g eper
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 levél friss bazsalikom
- 100 ml olívaolaj
- 300 ml víz
- 50 ml fehér balzsamecet
- só, bors
A tálaláshoz
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 0.25 db kígyóuborka (200 g/db)
- 2 ek olívaolaj
- 3 db friss eper
Az epres gazpacho recept első lépéseként a kenyeret kenyérpirítóban vagy serpenyőben megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ez sűrítőelemként és ízesítőként egyaránt szerepet játszik majd a levesben. (Természetesen aki gluténérzékeny, az el is hagyhatja belőle.)
A leves minden más alapanyagát a pirított kenyérrel együtt kisebb darabokra vágjuk, egy turmixgépbe helyezzük és lepürésítjük. A kész mixet levesestálba öntjük, a tetejére halmozzuk a felkockázott lila hagymát és a felkarikázott uborkát, meglocsoljuk egy pici olívaolajjal, és friss eperdarabokkal díszítjük. Könnyű és frissítő ebéd vagy vacsora lehet, ami különösen jólesik kánikula idején.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett az epres gazpacho recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!