Hozzávalók
- 150 g cékla (megpucolva)
- 30 ml olaj
- 120 g hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 170 g szikkadt kenyér
- 800 ml alaplé
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- ½ mk kömény
- 1 - 2 tk ételecet
- só
Kenyérleves
Hozzávalók
- 150 g cékla (megpucolva)
- 30 ml olaj
- 120 g hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 170 g szikkadt kenyér
- 800 ml alaplé
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- ½ mk kömény
- 1 - 2 tk ételecet
- só
A kenyérleves elkészítéséhez a céklát megszurkáljuk, és a legnagyobb fokozaton kb. 15 percre betesszük a mikróba.
Közben olajat hevítünk egy lábasban, és rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. 2 perc pirítás után beletesszük a kenyérkockákat is, és további kb. 1 percig pirítjuk. Ha megpirultak, kb. 50 grammot kiszedünk belőlük, és félretesszük a tálaláshoz.
A hagymás alapot felöntjük az alaplével, majd amikor felforrt, ízesítjük a fűszerkeverékkel, a köménnyel és az ecettel, valamint sózzuk. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott céklát, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Igen, leturmixoljuk. 🙂 Ha szükséges, állítsuk be az ízeket és az állagot, ha túl sűrűnek találnánk. A pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több céklás kaja:
Cékla carpaccio
Frankó házi céklás hummusz tortillával
Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel