A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 100 g tarhonya
- 5 - 6 ek olaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 100 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 180 g burgonya
- 1 csokor petrezselyem
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 100 g tarhonya
- 5 - 6 ek olaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 100 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 180 g burgonya
- 1 csokor petrezselyem
A tarhonyát sötétbarnára pirítjuk az olajon, majd kiszedjük a lábasból. A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd félrehúzzuk és fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, visszatesszük a tarhonyát, felforraljuk, majd megfőzzük. Amikor a tarhonya félig megfőtt, akkor hozzátesszük a felszeletelt répát, fehérrépát és a felkockázott burgonyát. Addig főzzük, amíg a zöldségek is teljesen meg nem főttek, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor kész a leves, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
Ha tetszett a magyaros tarhonyaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!