Hirdetés

Magyaros tarhonyaleves

Hozzávalók

4
főre
+
100 g tarhonya
5 - 6 ek olaj
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 ½ l zöldségalaplé
100 g sárgarépa
100 g fehérrépa
180 g burgonya
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Magyaros tarhonyaleves

Ez a leves tökéletes választás lehet vegáknak, akik valami magyarosra vágynak, persze húsevőknek egyaránt ajánlom, hiszen egyszerű, gyors és laktató.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
100 g tarhonya
5 - 6 ek olaj
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 ½ l zöldségalaplé
100 g sárgarépa
100 g fehérrépa
180 g burgonya
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A tarhonyát sötétbarnára pirítjuk az olajon, majd kiszedjük a lábasból. A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd félrehúzzuk és fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, visszatesszük a tarhonyát, felforraljuk, majd megfőzzük. Amikor a tarhonya félig megfőtt, akkor hozzátesszük a felszeletelt répát, fehérrépát és a felkockázott burgonyát. Addig főzzük, amíg a zöldségek is teljesen meg nem főttek, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor kész a leves, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.

Ha tetszett a magyaros tarhonyaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások