Hozzávalók
A leveshez
- 500 g paradicsom
- 600 g friss vagy 500 g fagyasztott meggy
- 1 db kígyóuborka
- 100 ml víz
- 1 ek kristálycukor
- 2 nagy csipet só
- 1 kis csokor menta
- 1 kis csokor bazsalikom
A tálaláshoz
- 4 - 6 szelet szárított sonka
- 3 - 4 db színes koktélparadicsom
Hozzávalók
A leveshez
- 500 g paradicsom
- 600 g friss vagy 500 g fagyasztott meggy
- 1 db kígyóuborka
- 100 ml víz
- 1 ek kristálycukor
- 2 nagy csipet só
- 1 kis csokor menta
- 1 kis csokor bazsalikom
A tálaláshoz
- 4 - 6 szelet szárított sonka
- 3 - 4 db színes koktélparadicsom
A meggyes gazpacho-hoz a paradicsomok alját x alakban, nem túl mélyen bevágjuk. Forrásban lévő vízzel leöntjük őket, és 1-2 percig hagyjuk benne állni, hogy ledobják a héjukat. Az összepöndörödő héjat lehúzzuk, a paradicsomok húsát pedig egy nagy keverőtálba tesszük.
A tálba szórjuk a kimagozott meggyet és a meghámozott, felkockázott uborkát. (A szép szín érdekében hámozzuk meg az uborkát, mert a sötétzöld héja szürkére színezné a levesünket.)
Beleöntjük a vizet, beleszórjuk a cukrot és a sót, és beletépkedjük a zöldfűszereket is, majd alaposan összezúzzuk. (Zé szerint érdemes átszűrni, mi azonban most enélkül szürcsöltük be.) A lehűtött levest a sonkával és a paradicsomokkal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Ha tetszett a meggyes gazpacho receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!