Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
személyre

A leveshez

1 konzerv csemegekukorica (285 g)
olaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml tejszín
500 ml víz
fél citrom/lime leve
3 ek reszelt cheddar sajt
só, bors
cayenne bors

A levesbetéthez

1 csirkemell
½ tk cayenne bors
½ tk római kömény
1 csipet fahéj
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj

A tálaláshoz

1 ek a pirított csemegekukoricából
1 ek reszelt cheddar sajt
1 csipet petrezselyem
pár csepp tejföl
1 szelet lime
1 szelet jalapeno paprika
1 marék tortilla chips
Hirdetés

Nagyon cuccos mexikói kukoricakrémleves

Ha eddig azt gondoltátok, hogy ettetek már jó kukoricakrémlevest, akkor még nem próbáltátok ezt a receptet! Nagyon fűszeres, nagyon sajtos és krémes, na meg hogy teljesen meglegyen a mexikói ízvilág, még jalapeno és tortilla chips is került rá.
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
személyre

A leveshez

1 konzerv csemegekukorica (285 g)
olaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml tejszín
500 ml víz
fél citrom/lime leve
3 ek reszelt cheddar sajt
só, bors
cayenne bors

A levesbetéthez

1 csirkemell
½ tk cayenne bors
½ tk római kömény
1 csipet fahéj
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj

A tálaláshoz

1 ek a pirított csemegekukoricából
1 ek reszelt cheddar sajt
1 csipet petrezselyem
pár csepp tejföl
1 szelet lime
1 szelet jalapeno paprika
1 marék tortilla chips

A konzerv kukoricát leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit átkeverjük és 230 fokos sütőbe tesszük grill fokozatra. Amíg pirul a kukorica, elkészítjük a levesbetétet: olajat hevítünk egy lábasban és beletesszük az előre felkockázott csirkemellet. Ezt is sózzuk, borsozzuk, valamint mehet rá a többi fűszer is (cayenne bors, római kömény, fahéj). 1 gerezd fokhagymát felszeletelünk, kicsit megsózzuk, majd a kés lapjával pépesítjük és ezt is a csirkéhez adjuk. Átkeverjük, hagyjuk hogy a csirke odapiruljon, majd ha elkészült,  félrerakjuk.

Egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni a durvára vágott vöröshagymát, hozzáadunk egy egész fokhagymát és elkeverjük. Kivesszük a sütőből a lepirított kukoricát és egy keveset félreteszünk belőle a tálaláshoz. A többi kukoricát a lábasba öntjük és jól átforgatjuk az egészet. Mehet bele a tejszín, majd hozzáöntjük a vizet és leturmixoljuk az egészet. Ízlés szerint ekkor mehet még bele só, bors vagy cayenne bors és egy fél citrom leve. Végül beletesszük a reszelt sajtot és tálaljuk. Mehet rá a kukorica, a csirke, a felszeletelt jalapeno paprika, petrezselyem, egy kevés tejföl, egy szelet lime és egy marék tortilla chips.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások