A Vitaminbomba receptek támogatója a
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 2 szál sárgarépa (250 g/szál)
- 200 ml tej
- 200 ml habtejszín
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 db narancs
- 1 db citrom
A habaráshoz
- 2 ek finomliszt
- 200 ml víz
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
A Vitaminbomba receptek támogatója a
A Vitaminbomba receptek támogatója a
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 2 szál sárgarépa (250 g/szál)
- 200 ml tej
- 200 ml habtejszín
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 db narancs
- 1 db citrom
A habaráshoz
- 2 ek finomliszt
- 200 ml víz
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
A narancsos-chilis sárgarépa-főzelék elkészítéséhez egy lábosban, közepes lángon felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a felaprított hagymákat és chilit. Közben 0,5 cm-es karikára felvágjuk a répát, ezt is a vajas alaphoz adjuk és további 5 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, ízesítjük a kristálycukorral, a sóval, és puhára főzzük a répát.
Ha megfőtt, tovább ízesítjük a narancs és a citrom reszelt héjával és a kifacsart levükkel. Utána már csak be kell habarni, amihez a lisztet csomómentesre keverjük a vízzel, és a főzelékalaphoz adjuk. Alacsony lángon forraljuk még 5 percet, aztán lehúzzuk a tűzről.
Tálalásnál apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, és falatozhatunk is.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!