Hozzávalók
- 50 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g)
- 1 szál fehérrépa (100 g)
- 300 g csiperkegomba
- ½ db tv-paprika (50 g)
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 ek darált paprika
- 120 g fagyasztott zöldborsó
- 2 l víz
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- só, bors
A habaráshoz
- 130 g élőflórás tejföl
- 25 g finomliszt
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
- 175 g élőflórás tejföl
Hozzávalók
- 50 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g)
- 1 szál fehérrépa (100 g)
- 300 g csiperkegomba
- ½ db tv-paprika (50 g)
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 ek darált paprika
- 120 g fagyasztott zöldborsó
- 2 l víz
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- só, bors
A habaráshoz
- 130 g élőflórás tejföl
- 25 g finomliszt
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
- 175 g élőflórás tejföl
Olajat melegítünk egy nagyobb lábasban, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, majd 1-2 perc után a szeletekre vágott gombát és paprikát is. 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát és a zöldborsót. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a petrezselymet, és ha felforrt, a fűszerpaprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 15-20 perc alatt, közepes lángon készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd egy merőkanál segítségével adunk hozzá a forró léből 2 kanálnyit, és csomómentesre keverjük, végül a leveshez csurgatjuk. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel, és tejfölt kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az őszi zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!