Hozzávalók
- 50 g sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 db tv-paprika (120 g/db)
- 1 db paradicsom (100 g/db)
- 1 kg csontos marhalábszár
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek pritamin paprika
- 2 ek pirospaprika
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 0.25 db zellergumó (400 g/db)
- 500 g krumpli (pucolt állapotban)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerzöld
- 1 ek mustár
- 150 g csiperkegomba
- 100 g zöldborsó
- 100 g zöldbab
- 400 g sertésagyvelő
A tálaláshoz
- friss kenyér
- 250 g tejföl
Pandúrgulyás
Hozzávalók
- 50 g sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 db tv-paprika (120 g/db)
- 1 db paradicsom (100 g/db)
- 1 kg csontos marhalábszár
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek pritamin paprika
- 2 ek pirospaprika
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 0.25 db zellergumó (400 g/db)
- 500 g krumpli (pucolt állapotban)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerzöld
- 1 ek mustár
- 150 g csiperkegomba
- 100 g zöldborsó
- 100 g zöldbab
- 400 g sertésagyvelő
A tálaláshoz
- friss kenyér
- 250 g tejföl
A pandúrgulyás elkészítéséhez a zsírt felhevítjük egy nagyobb lábasban, hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon 4-5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott tv-paprikát és paradicsomot, majd további 1 percig pirítjuk.
Mehet a fazékba a kb. 1,5 centis kocára vágott lábszár és a velős csontos rész is. Ha esetleg nem kaptok csontos lábszárat, akkor se mondjatok le erről az ételről, készítsétek „sima” lábszárból, a megadott mennyiséggel. Erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk a húst is, majd hozzáadjuk a paprikakrémet, a pritamin paprikát, megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, ami egyujjnyira ellepi a húst. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, és közepes hőfokon, időnként megkeverve és pótolva a vizet addig főzzük, amíg a hús 80%-ban meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk kockára vágott sárga- és fehérrépát, a zellergumót, a krumplit, a petrezselymet, a zeller zöldjét, felöntjük kb. 3 liter vízzel, ízesítjük a mustárral, és addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús szinte teljesen megpuhulnak.
Ekkor rakjuk bele a szeletekre vágott gombát, a zöldborsót, a zöldbabot, a velőt, és további 10 percig főzzük. Tányérba szedjük a levest és friss kenyérrel, illetve tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 2,5 óra
Ha tetszett a pandúrgulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!