Hirdetés
Green Kitchen

Kapros lencsegulyás

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
200 g lencse
1 fej hagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott ek zsír
2 db babérlevél
1 db paradicsom
1 db paprika
550 g marhagulyáshús
2 szál zellerszár
1 ek pritaminpaprika
2 ek pirospaprika
só, bors
½ csapott tk őrölt kömény
2 tk mustár
1 ½ l alaplé vagy víz
1 szál fehérrépa (nagyobb)
100 g zeller
3 db krumpli

A tálaláshoz

1 csokor kapor
tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kapros lencsegulyás

Szerintem nincs a Földön olyan ember, aki ne szeretné a gulyásleves valamely változatát. Legyen az sima gulyás, babgulyás, vega gulyás (jó-jó, tudom...), vagy épp ez a lencsés-kapros gulyás. Ha eddig nem próbáltátok, akkor mikor máskor érdemes tesztelni, ha nem épp szilveszterkor?
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
200 g lencse
1 fej hagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott ek zsír
2 db babérlevél
1 db paradicsom
1 db paprika
550 g marhagulyáshús
2 szál zellerszár
1 ek pritaminpaprika
2 ek pirospaprika
só, bors
½ csapott tk őrölt kömény
2 tk mustár
1 ½ l alaplé vagy víz
1 szál fehérrépa (nagyobb)
100 g zeller
3 db krumpli

A tálaláshoz

1 csokor kapor
tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kapros lencsegulyás elkészítése legalább olyan egyszerű, mint egy sima gulyásé. A lencsét legalább egy órára beáztatjuk. A hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk, és elkezdjük pirítani a zsíron a babérlevéllel együtt.

Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd a kb. 1,5 x 1,5 cm-esre kockázott húst, és tovább pirítjuk.

Mikor egy kis színt kapott a hús – ez kb. 2-3 perc –, felöntjük annyi vízzel, ami 2 centire ellepi. Ez nálam 700 ml volt. Amikor már forr, beletesszük a zellerszárat és a pritaminpaprikát, és megszórjuk pirospaprikával.

Mivel a paprika zsírban oldódik, hagyjuk pár percig úszkálni a lé tetején, mielőtt elkevernénk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köményt és a mustárt is. A sózásnál kalkuláljuk bele, ha sós alaplevet használunk a későbbiekben a felöntésnél, nehogy túl sós legyen az étel.

Amikor a hús már 80%-ban megpuhult, hozzátesszük a lencsét is, és felöntjük még 1,5 l vízzel vagy alaplével, majd hozzátesszük az 1 x 1 cm-es kockákra vágott zöldségeket is, és készre főzzük.

Mikor elkészült, apróra vágott kaporral és egy kanál tejföllel tálaljuk.

kapros lencsegulyás
Kapros lencsegulyás

Ha tetszett a kapros lencsegulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a lencsés receptek is érdekelhetnek:

Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke

Vega lencsesaláta

Vegán lencsefasírt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások